Irtiotto arjen rutiineista golflomalla

Kirjoittaja: Jussi Evinsalo

 

Arki. Jokaiselle se on erilainen, mutta sisältää aina eri määrän pakollisia askareita. Golfaamaankin haluaisi ehtiä, mutta miten käy aikataulun? Kello tikittää. Ruoanlaitto, pyykkienpesu ja autokin pitäisi käyttää pesussa. Nykyajan vitsaus stressi meinaa nousta pintaan ja pallon perässä rauhallisessa mielentilassa kävely jää toiseen määrittelemättömään hetkeen.

 

Lomalla kiire katoaa ja stressi poistuu. Ajatus on kaunis, mutta ei välttämättä aina toteudu. Arjen askareet seuraavat mukana tutuissa ympyröissä ja kellossa tunteja on yhtä monta kuin arkenakin. Rutiinit yllättivät lomailijan, eikä taaskaan pääse viheriölle testaamaan viime kesänä hankittua uutta putteria sen vaatiman seesteisen ajan kanssa. Golflomalla kaikki on toisin. Tunteja kellossa sielläkin on yhtä monta, mutta yleensä ne tuntuvat riittävän enempään. Illuusiota tai ei. Ympäristön vaihtaminen tekee ihmeitä. Vastuut vähenevät ja aikaa vapautuu rutiineista. Sinun tehtäväsi on pelata golfia ja nauttia hetkestä, muista asioista on pitkälti huolehdittu puolestasi. Se on erilaista ja vapauttavaa. Joka kerta.

 

Golf Plaisirin matkoilla nautit valmiista viikko-ohjelmasta. Kuva: Golf Plaisir/ Almerimar

Kohteessa loma-arki pyörii golfin ympärillä juuri sen verran kuin haluaa. Kenttää ei tarvitse kiertää aamusta iltaan, mutta sekin onnistuu, jos mailat vaativat ulkoilutusta enemmän kuin neljä tuntia kerrallaan. Usein kohteessa on myös useampi pelattava kenttä, joka lisää vaihtelevuutta. Omatoimisuus ja vastuunkanto itsestä on meillä suomalaisilla verissä, mutta golflomalla otetta voi hieman löysentää ja heittäytyä golfoppaiden vietäväksi. Se saattaa ensin vaatia hieman totuttelua, mutta valmiiksi mietityt aikataulut tulevien päivien tiiajoista ja monipuolisista illallisista lähtien johtavat rentoutumisen alkujuurille. Ammattitaitoiset golfoppaat tekevät työtänsä rakkaudesta lajiin ja heillä on myös poikkeuksetta loistava paikallistuntemus. Jos siis välipäivä golfista on paikallaan, neuvovat he parhaat ostospaikat ja hoitavat tarvittaessa kuljetuksetkin.

 

Loman tarkoitus on päästä eroon arjen rutiineista ja katkaista stressin hetkittäin tiukaksikin kiristyvä jänne. Parhaiten se onnistuu, kun tekee totaalisen irtioton ja malttaa luopua kontrollin ohjaksista hetkeksi. Aurinko paistaa ja ympärillä on iloisia ihmisiä. Syöt hyvin useamman kerran päivässä. Laadukkaan ravintolan pöydissä näkyy paljon kirkkaita värejä ja tuoreita raaka-aineita. Illallisen jälkeen ruoka tasoittuu hyvin palauttavalla kävelyllä hiljentyvässä ja lempeästi viilenevässä illassa. Päivän aikana saatu runsas ulkoilma saa käpertymään hyvissä ajoin unipuulle, ennen seuraavan aamun kierrosta aamukasteen kosteuttamalla kentällä. Kahdeksan tunnin keskeytymättömät yöunet tekevät hyvää.

 

Golf Plaisirin golfisäntä on läsnä kohteessa ja lähettämässä pelaajat kentälle päivittäin Kuva: Golf Plaisir/ Almerimar

 

Kun golflomaa on vietetty viikko tai kaksi, on melko varmaa, että lentokoneeseen astuu kotimatkalle rentoutunut ja arjen jänteen katkaissut golfari. Ja se juuri on golfloman tarkoitus.

 

Varaa seuraava golfmatkasi Golf Plaisirlta! Kaikki matkat voit varata verkkokaupastamme tai voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, niin palvelemme sinua matkavarauksessasi.