Golf Tunisiassa

Tunisiassa on hieman yli 11 miljoonaa asukasta, Suurin osa väestöstä ja myös golfkentistä sijaitsee rannikkoalueilla, joilla on hedelmällistä maata ja vehreää kasvillisuutta. On huomattava ero pohjoisosan ja rannikkoalueiden sekä Etelä-Tunisian välillä, jossa Sahara-aavikko levittäytyy. Pohjoisessa ja rannikoilla on usein vihreitä ja reheviä maisemia, kun taas etelässä Sahara-aavikko hallitsee maisemaa.

Tunisialla on pitkä historia, ja yli 3000 vuotta sitten fenikialaiset perustivat Karthagon. Tämä kaupunki, jota roomalainen senaattori Cato piti uhkana ja halusi tuhota, sai Catonin aina päättämään puheensa senaatissa sanoilla ”Lisäksi olen sitä mieltä, että Karthago on tuhottava.” Rooman valtakunta onnistui lopulta tuhoamaan Karthagon, ja sen rauniot voi nähdä hieman Tunisian ulkopuolella. Historian aikana myös arabialaiset ja turkkilaiset ovat tehneet vaatimuksia Tunisian suhteen. Tunisialla oli 75 vuoden ajan Ranskan siirtomaa-aika, kunnes se itsenäistyi vuonna 1956.

Tunisialla on myös pitkä golfhistoria. Carthage Golf, yksi Afrikan mantereen vanhimmista golfkentistä, avattiin jo vuonna 1927. 1990-luvun alussa koettiin suuri golfbuumi, ja useita moderneja golfkenttiä avattiin maassa, joista arkkitehti Ron Fream oli vastuussa suunnittelusta. Nykyään Tunisiassa on kymmenen golfklubia golfkentillä, joista kuusi on Freamin suunnittelemia. Nämä kentät ovat korkealaatuisia ja suosittuja kohteita kansainvälisille golfharrastajille.

Vaikka golf onkin tärkeä osa Tunisian matkailua, maassa on paljon muutakin koettavaa. Tunisia tunnetaan rikkaasta historiastaan, keskiaikaisista kaupungeistaan, upeista rannoistaan, herkullisesta ruoastaan ja vieraanvaraisuudestaan. Vierailijat voivat tutustua antiikin raunioihin, kauniisiin moskeijoihin ja basaareihin, joissa myydään käsityötuotteita ja matkamuistoja. Tunisialla on myös runsaasti luonnonkauneutta, kuten Sahara-aavikko ja Atlas-vuoriston kylät.

Vaikka monet golfhankkeet ovatkin hieman hidastuneet jasmiinivallankumouksen ja pandemian vuoksi, Tunisia jatkaa potentiaalisena matkakohteena sekä golfharrastajille että muille matkailijoille. Maa tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja on paikka, joka ansaitsee tulla löydetyksi ja tutkituksi.

Kohteemme Tunisiassa

Tunisia

Hammamet

Hammamet, joka sijaitsee 60 km Tunisista etelään, tunnetaan pääasiassa merenrantakohteena hienoilla hiekkarannoilla. Kaupungissa on noin 80 000 asukasta ja matkailu on täällä tärkein elinkeino. Hammamet on yleensä vauras ja sitä pidetään yhtenä Tunisian rikkaimmista alueista. Siksi kaupungissa on paljon ravintoloita ja hotelleja, ja tietysti myös upeita golfkenttiä.

Tunisia

Tabarka

Tabarka on paikka, jossa luonto ja historia kohtaavat. Kauniin rannikkonsa, rikkaan kulttuurinsa ja ystävällisten ihmisten ansiosta Tabarka on upea paikka vierailla. Tutustu ihaniin rantoihin, ihaile vanhaa kaupunkia ja koe taianomainen luonto. Täällä voit myös pelata yhtä Tunisian parhaista golfkentistä, Tabarka Golfia.