Golfristeilyt

Risteilyn tekee ainutlaatuiseksi se, että saat kokea niin paljon ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa hotellihuonetta. Joka päivä uusi satama ja matkan aikana uusia jännittäviä kokemuksia ja golfkierroksia. Golfristeilyillemme kuuluu useita golfkierroksia arvostetuilla golfkentillä. Nauti golfista ja ylellisestä lomasta laivalla.

Risteilyistä

Risteily on matkustusmuoto, joka on suositumpi kuin uskotkaan. Risteilyt ovat koukuttavia ja kun käyt laadukkaalla risteilyllä ensimmäisen kerran, se jää tuskin viimeiseksi kerraksi. Jos pidät uusien asioiden kokemisesta ja vaihtuvista maisemista, risteily on täydellinen, sillä heräät joka päivä uudessa satamassa. Laivamatkan suuri etu on, että sinun ei tarvitse vaihtaa hotellia ja pakata matkatavaroita koko ajan. Hytti ja matkatavarat kulkevat aina mukanasi riippumatta satamasta tai maasta, johon laiva ankkuroi.
Risteilyalukset ovat kuin kiertävä sirkus tai teatteri ja laivat liikkuvat mantereelta toiselle vuodenajasta riippuen. Laiva voi olla Välimerellä kesällä ja sitten risteillä Persianlahden ympäri talvella. Meillä on myös laadukkaita risteilyjä Pohjoismaissa, kuten Hurtigruten Norjassa. Itämerellä on myös useita todella suosittuja, lyhyempiä risteilyjä. Muutaman lyhyen kesäviikon aikana Pohjoismaiden pääkaupungeissa ja kesäkohteissa, kuten Gotlannin Visbyssä, vierailevat todella suuret risteilyalukset. Karibia tunnetaan monista suurista risteilyaluksistaan ja risteilytarjonnasta.

Suurissa risteilyaluksissa on usein yli 5000 matkustajaa. Niissä on lukuisia erilaisia ravintoloita ja baareja, useita uima-allasalueita aikuisille sekä lapsille liukumäillä varustettuna. Useimmilla risteilyaluksilla on myös elävää musiikkia, diskoja ja jopa kasinoita.

Risteilyaluksissa on useita erilaisia hyttikategorioita, mutta yleisesti ottaen voimme suositella, että kun valitset parvekkeellisen hytin, viihdyt varmasti. Ulkohytti on yleensä mukava, koska näet meren ja maan, kun lähestyt satamaa. Jos et todella välitä etkä aio viettää paljon aikaa hytissä, sisähytti on hyvä vaihtoehto. Sisätilojen suurin haittapuoli on ikkunoiden puute. Hyvin harvat hytit ovat suuria, mutta ne ovat erittäin hyvin suunniteltuja ja jokainen neliömetri on hyvässä käytössä.

Jos menet risteilylle, all inclusive -juomapaketti on ”must have” -lisäpalvelu, vaikka voit käyttää sitä vain laivalla. Golfpäivinä golfklubilla ei sisälly juomia eikä ruokaa, mutta silti kannattaa ottaa all inclusive juomapaketilla. On mukava tunne, kun ei tarvitse maksaa erikseen joka juomaa, vaan voi tehdä lomasta vaivattoman ja keskittyä vain nauttimiseen.

Golfristeilyt eivät ole täysin uusi juttu. Niitä on ollut saatavilla lisäosina osalla laivayhtiöistä. Kummallista kyllä, golf ei ole asia, johon moni suuri laivayhtiö olisi investoinut, mutta jos joudut täyttämään laivan yli 5 000 matkustajalla, ehkä 50 golfaajaa on mitätön juttu. Costa Cruises satsaa nyt golfiin ja risteilyihin. Persianlahden risteilyt eivät eroa merkittävästi muista risteilyistä. Useimmissa tapauksissa matkustajat, jotka aikovat pelata golfia, saavat etuoikeusaseman aluksesta poistuakseen ensimmäisten joukossa aluksesta. Useimmiten laiva on satamassa 08:30-18:00, joten aikaa on melko paljon, mutta kaikki on myös hyvin valmisteltu, jotta sinun ei tarvitse stressata golfkierroksen aikana. Kun nouset laivasta, kuljetus golfkentälle on odottamassa sinua. Laivayhtiö huolehtii golfmailoistasi ja varmistaa, että ne ovat paikalla, kun saavut golfklubille. Golfkierroksen jälkeen kuljetus odottaa jälleen sinua. Ohjelmaan valitut golfkentät ovat kaikki korkealaatuisia. Usein pelataan ohjelmassa mainitullla ensisijaisella golfkentällä, mutta toisinaan muutoksia voi tapahtua golfaajien lukumäärän mukaan. Jos golffareita on ilmoittautunut mukaan samalle risteilylle niin paljon, että kaikki eivät aikataulun vuoksi ehtisi pelata samalla kentällä 18 reikää, saattaa käydä niin, että osa golfaajista joutuu pelaamaan alueen toisella vastaavan tasoisella golfkentällä. Varauduthan siis siihen, että golfohjelmaan voi tulla muutoksia.

Golf Plaisir järjestää golfristeilyjä Välimerelle ja Persianlahdelle.