Kanariansaarille vai Arabiemiraatteihin?

Kumpi näistä olisi parempi matkakohde Kanariansaaret vai Arabiemiraatit? Jos haluat päästä hetkeksi pois talven kylmyydestä ja pimeydestä sekä pelata golfia ja ottaa aurinkoa, sopii kumpikin näistä kohteista tähän tarkoitukseen. Jos yli 10 tunnin lento ja kellonajan siirtäminen ei huvita, on oikeastaan olemassa juuri kaksi vaihtoehtoa – Kanariansaaret tai Arabiemiraatit. Molemmat ovat loistavia golfkohteita, mutta kumpi sopii juuri sinulle paremmin? Alla näet pistetulokset.

 

Kanariansaaret Arabiemiraatit
Sää    0 1
Golf 1 1
Hotelli 0 1
Ateriat  1 0
Matka   1 0
Muut 1 1
Hinta 1 0
Yhteensä 5 4

 

Kanariansaaret voittivat yhdellä pisteellä. Jos sää, kentän laatu sekä majoitus ovat korkealla toivelistallasi, voittaisi Arabiemiraatit.

 

Sää

Jos haluat aurinkovarman ja lämpimän kohteen, on Arabiemiraateilla pieni etu. Kyllä Arabiemiraateissakin sataa ja tuulee, mutta tilastotietojen mukaan hieman vähemmän mitä Kanariansaarilla. Lämmitetyissä uima-altaissa voi tietysti uida kummasakin paikassa. Jos mieli tekee kuitenkin uida meressä, on Persianlahdella miellyttävämpi lämpötila kuin Atlantin valtameressä. Annamme pisteen siis Arabiemiraateille.

 

(Keskiarvo, joulu-helmikuu) Kanariansaaret Arabiemiraatit
Päivälämpötila 20 astetta 24 astetta
Sateettomat päivät per kuukausi 29 päivää 29 päivää
Aurinkontunteja per päivä 8,5 tuntia 9,5 tuntia
Sade 16 mm 14 mm
Veden lämpötila 20 astetta 20 astetta

 

Golf

Moni kohde maailmassa ei yllä Arabiemiraattien tasolle puhuttaessa golfkenttien laadusta. Upea Abu Dhabi Golf Club, jossa European Tourin kilpailuita on pelattu useasti ja vierailu Saadiyat Beach Golf Clubille vaikuttivat pisteen antamiseen Arabiemiraatille. Tosiasia kuitenkin on, että Kanariansaarilla sijaitsee enemmän kenttiä kuin Arabiemiraatissa, joten vaihtelun puolelta se on selvä plussa. Tuhannet pohjoismaalaiset pelaavat vuosittain Meloneraksen suositulla ja kauniilla kentällä. Pisteen paremmalle kentän tasolle tällä kertaa saa Arabiemiraatit. Kanariansaaret saa yhden pisteen kenttien vaihtelevuuden ja kauniiden maisemien vuoksi.

 

Hotelli ja majoitus

Viiden tähden hotelleista löytyy eroja, mutta hyvä hotelli on aina hyvä riippumatta siitä sijaitseeko se Gran Canarialla vai Dubaissa. Parhaimmat hotellit Kanariansaarilla ovat vähintään yhtä hyviä kuin Arabiemiraateissa. Arabiemiraateissa kaikki hotellit ovat samaa luokkaa kuin parhaimmat Kanariansaarilla. Hotellien korkeampi laatu tarkoittaa, että piste menee Arabiemiraatille.

 

Ruoka

Ruoka Arabiemiraateissa on kansainvälistä. Buffetista voi valita kaikkea iltalialaisen ruoan ja sushin väliltä. Ruokatarjonta on runsasta kummassakin maassa, mutta Kanariansaarilta löytyy enemmän paikallisia tuotteita ja perinteistä eurooppalaista ruokakulttuuria. Isona erona on oikeastaan se, jos haluat syödä hotellin ulkopuolella, on hinta ja valikoima silloin laajempi Kanariansaarilla. Piste menee tällöin Kanariansaarille. Jos hinnasta ei välitä, löytyy Arabiemiraateista muutama maailman hienoinpia ja kalleimpia ravintoloita.

 

Matka 

Matka Kanariansaarille on hieman pidempi mitä Arabiemiraateille, vaikka eroa on vain 15 minuuttia. Lento Kanariansaarille kestää 6 tuntia ja 30 minuuttia, kun taas  Arabiemiraateille lento kestää 6 tuntia ja 15 minuuttia.

Kumpaankin kohteeseen lennämme suoraan isoilla nykyaikaisilla lentokoneilla Helsingistä, Tukholmasta, Kööpenhaminasta ja Oslosta.

Aikaero molemmissa maissa on sama. Se mikä erottaa nämä kaksi on, että Arabiemiraatteihin tarvitaan viisumi, valuutta on Dirham, eikä Euro, ja puheluiden hinnat WiFi:n ulkopuolella. Matka Kanariansaarille on hieman sujuvampi, joten piste menee Kanariansaarille.

 

Muut

Turismi on erittäin tärkeää sekä Kanariansaarille että Arabiemiraateille. Se tarkoittaa sitä, että kummassakin kohteessa on laaja valikoima aktiviteetteja ja nähtävyyksiä.

Kanariansaaret koostuu tuliperäisistä saarista. Teneriffan Teiden tulivuorella lumi peittää huipun. Lanzarotella tulivuoren hiekkaa on bunkkereissa ja Gran Canarialla on sekä tulivuoria että hiekkaerämaata. Atlantin valtameri tarjoaa mahdollisuuksia delfiinisafareihin ja moneen vesiurheiluun.

Arabiemiraatit ovat vielä eksoottisemmat mitä Kanariansaaret. Siellä voi aavikkosafarin jälkeen shoppailla mailman korkeammissa ja ylellisimmissä rakenuksissa. Siellä missä autiomaa kohtaa Persianlahden vettä, on upeita hiekkarantoja ja runsaasti erilaisia aktiviteetteja sekä veden ylä- että alapuolella.

Kun matkustat Golf Plaisirin kanssa, asut aina 4-5 tähden hotelleissa sisältäen uima-altaat, kylpylät, tenniskentät ja paljon muuta. Kanariansaaret ja Arabiemiraatit ovat erinomaisia kohteita niille, jotka haluavat rentoutua päivän golfkierroksen jälkeen ja myös heille, ketkä haluavat saada uusia eksoottisia kokemuksia ja elämyksiä. Tässä tuli tasapeli.

Hinta

Niin Kanariansaarilla kuin Arabiemiraateissakin kohteissa tarjolla on puolihoito ja rajoittamaton kokopäivän greenfee 4-5 tähden hotelleissa edulliseen hintaan. Kanariansaarilla hinnat vaihtelevat melko paljon saaresta toiseen. Fuerteventuralle on yleensä halvimmat hinnat. Vasta muutama vuosi sitten matkat Arabiemiraatteihin olivat hyvin kalliita. Nyt hinnat ovat tasoittuneet. Moni väittää Arabiemiraattien olevan uusi Kanariansaaret. Kun seuraava golfmatka aurinkoon on talvella ajatuksissa, ei hinta välttämättä ole ratkaiseva tekijä matkakohteen valinnassa. Jos näin kuitenkin on, Kanariansaarille on vähän edullisempi hinta. Piste menee sinne.

 

Kohteemme Arabiemiraateissa

Abu Dhabi, Al Ain

Abu Dhabi, Westin Abu Dhabi

Abu Dhabi, Yas Island

Abu Dhabi, Saadiyat Beach

Ras al-Khaimah, Al Hamra

 

Kohteemme Kanariansaarilla

Gran Canaria, Meloneras

Fuerteventura, Caleta de Fuste

Fuerteventura, Jandia

Teneriffa, Buenavista

Teneriffa, Golf del Sur

Teneriffa, Sandos San Blas