Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Golf Plaisirilla on korkeat vaatimukset terveyteen ja turvallisuuteen littyen. Prioriteettina on aina se, että asiakkaidemme matka sujuu turvallisesti. Seuraamme koronavirustilannetta tiivisti ja toimimme yhteistyössä Ulkoministeriön sekä viranomaisten kanssa.

 

Melkein kaikki EU-maat ovat poistaneet maahantulovaatimuksensa ja matkustaminen on jokseenkin yhtä helppoa kuin ennen Covid-19 pandemiaa. Maailmassa on vain vähän maita, joissa on koronarajoituksia maahantulolle Suomesta.

 

Maahanpääsyn edellytykset Ararbiemiraatit 

Abu Dhabiin tulee täyttää erillinen maahantulolomake sekä matkustuslomake ja matkustajatiedot sovelluksessa ennen lähtöä.

  • Täytä englanniksi, 5 päivää ennen matkan alkua Abu Dhabin maahantulolomake täältä:
  • Lataa  AlHosn -mobiilisovellus. Viimeistään Abu Dhabiin saavuttuasi saat tekstiviestillä koodin, joka tulee syöttää sovellukseen. Vaadittavat tiedot syötettyäsi sovellus antaa matkustajalle joko vihreän, harmaan tai punaisen -statuksen. Vihreä status edellyttää rokotustodistusta.
  • Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Mikäli lennonnumerosi vaihtuu, täytäthän lomakkeen uudelleen oikean lennonnumeron kera.

7.11 saapuvan tiedon mukaan Abu Dhabi ei vädi enään erillistä 30 päivää voimassaolevaa PCR testiä matkustamisessa edellyttäen että matkustajalla on täysi rokotesuoja

Kaikkien Arabiemiraatteihin (Dubai, Ajman ja Ras Al Khaimah) matkustavien 16 vuotta täyttäneiden sekä Abu Dhabiin matkustavien 12 vuotta täyttäneiden tulee esittää jokin seuraavista todistuksista:

  • Rokotustodistus täydestä (3 rokotetta) rokotesarjasta. Jälkimmäinen rokoteannos tulee olla saatuna vähintään 14 vrk ennen matkaa. Kahden rokoteannoksen voimassaoloaika on lähtökohtaisesti 6 kuukautta. Kolmella rokoteannoksella ei ole voimassaoloaikaa (Johnson & Johnson rokotteessa kahdella annoksella). Fyysinen rokotetodistus, joka on saatavilla OmaKannasta (omakanta.fi) vaaditaan.

tai

  • Todistus negatiivisesta, aikaisintaan 48 tuntia ennen lennon lähtöä otetusta RT-PCR-testistä.

 

tai

 

  • Todistus yhden (1) kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista.

Edellä mainituissa todistuksissa tulee olla QR-koodi ja niiden tulee olla englanninkielisiä. Voit ladata QR-koodilla varustetun todistuksen Omakannasta. Todistuksen tulee olla mukana tulostettuna. Alle 12-vuotiailta lapsilta ei vaadita todistuksia.

 

Arabiemiraatit on ottanut käyttöön ennaltaehkäiseviä terveyteen ja hygieniaan liittyviä toimenpiteitä koskien. Mikäli sairastut, otathan yhteyttä Golf Plaisirin henkilökuntaan matkakohteessa, niin olemme yhteydessä hotelliisi. Noudata tämän jälkeen paikallisia ohjeistuksia:

  • Koronavirusinfektioon sairastuneet määrätään 14 päivän laitoskaranteeniin tai karanteeniin sairaalassa.
  • Koronavirusinfektioon sairastuneet vastaavat itse henkilökohtaisesti aiheutuneista kuluista majoituksen, ruoan, juoman ja lääkkeiden osalta.

Suosittelemme kaikkia matkustajia varaaamaan kattavan matkavakuutuksen.

 

päivitetty 7.11.2022

 

Marocko

On luopunut Covid-19 säädöksistä (päivitetty 7.11.2022)

Eqypti

On luopunut Covid-19 säädöksistä (päivitetty 7.11.2022)

Suosittelemme seuramaan paikallisten viranomaisten, EU:n jäsenvaltioiden matkustustiedotteita sekä Suomen Ulkoministeriön ohjeita.

 

Paluu Suomeen

Katso THL:n terveysturvallisuustoimet maahantulon yhteydessä.

Tarkista Rajavartiolaitoksen sivuilta tarkat maahantulosäännöt.

Finentryn palvelusta pystyy myös tarkistamaan henkilökohtaiset toimintaohjeet Suomeen saapumisesta. Palvelun käyttö on maksutonta.

 

Usein kysytyt kysymykset:

Voinko muuttaa matkani ajankohtaa koronaviruksen takia?

Matkamme jatkuvat normaalisti, kunnes Ulkoministeriö tai jokin muu Suomen viranomainen muuttaa matkustussuositusta tiettyyn kohteeseen. Matkoihin sovelletaan normaaleja muutos- ja peruutusehtoja. Lue lisätietoja Golf Plaisirin matkaehdoista.

Mitä tapahtuu, jos Ulkoministeriön suositukset muuttuvat sillä alueella johon matkavaraukseni on?

15.9.2021 alkaen THL suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden koronarokotussuojan hankkimista ennen matkalle lähtöä. Jos Ulkoministeriön matkustussuositus muuttuu koskemaan aluetta, jolle matkasi suuntautuu, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse. Tarkistathan, että varauksellasi on paikkansapitävät yhteystiedot.

Ulkoministeriön suosituksen muuttuessa, peruutamme kaikki seuraavan 14 vuorokauden sisällä olevat matkat alueelle, jota suositus koskee. Palautamme matkan hinnan kokonaisuudessaan. Tämä jatkuu siihen asti, kunnes Ulkoministeriö ei enää suosittele välttämään matkoja alueelle.

Matkoihin, joiden lähtöön on yli 14 päivää, sovelletaan normaaleja Golf Plaisirin muutos- ja peruutusehtoja.

Mitä tapahtuu, jos maa johon olen matkustamassa ottaa käyttöön maahantulon rajoitukset?

Tartuntojen leviämisen estämiseksi jotkut maat ovat muuttaneet maahantulosääntöjä. Tämä voi vaikuttaa myös suomalaisiin matkustajiin, joiden on nyt haettava viisumia maihin, joihin sitä ei ole aiemmin tarvittu. Maahanpääsy voidaan myös evätä. Golf Plaisir seuraa tarkasti tilannetta kaikissa kohteissamme ja olemme tiiviisti yhteydessä paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Suosittelemme asiakkaitamme seuraamaan Ulkoministeriön matkustustiedotteita. Ulkoministeriön sivuilta näet päivitetyt tiedot kustakin maasta.

Jos matkan peruuntuminen johtuu maahantulorajoituksista, otetaan sinuun yhteyttä Golf Plaisirilta. Jos haluat perua matkan, ei tähän sovelleta samalla tavalla Ulkoministeriön suosituksia. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi korvauksiin liittyen.

Mitä tapahtuu, jos joudun karanteeniin lomani aikana?

Mikäli hotelli asetetaan karanteeniin, tilanteen hoitavat paikalliset viranomaiset. Suosittelemme tarkistamaan kattaako matkavakuutuksesi mahdollisesta karanteenista aiheutuvia kustannuksia esimerkiksi menetettyjen työtuntien osalta.

 

Hyödyllisiä linkkejä

Matkustajien tulee pysyä ajan tasalla ennen matkaa ja sen aikana. Alla olevista linkeistä löydät tärkeää tietoa:

EU:n jäsenvaltioiden matkustustiedotteet – https://reopen.europa.eu/fi/

Ulkoministerön matkustustiedotteet – https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Muutos- ja peruutusehdot – https://golfplaisir.fi/hyva-tietaa-matkaasi-koskien/matkaehdot/yleiset-matkapakettiehdot/

Kela – https://www.kela.fi/

Suomen edustustot ulkomailla – https://um.fi/edustustot-verkossa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL – https://thl.fi/fi/