Terveyttä auringosta Valkoisella rannikolla

Auringon ja valon vaikutus ihmisen hyvinvointiin on kiistaton. UVB-säteily iholla saa aikaan D-vitamiinin tuotannon, joka taas on tärkeä tekijä mm. kalsiumin imeytymisessä ja lihasten toiminnassa. Kesäinen aurinko Suomessa tuottaa riittävästi D-vitamiinia, mutta talviaurinko ei sisällä riittävästi UVB-säteitä. D-vitamiinia kutsutaan syystäkin aurinkovitamiiniksi ja sitä on mahdollista tankata varastoon pimeiden jaksojen varalle. Viikko aurinkoa lataa aurinkovitamiinia elimistön varastokellariin parhaimmillaan jopa kahdeksi kuukaudeksi.

Costa Blanca eli Valkoinen rannikko on nostanut päätään suomalaisten matkaajien keskuudessa jo useamman vuoden ajan. Torreviejan sympaattinen rantakaupunki, suuret suolajärvet, rantaviivaa pidemmälle kuin silmä kantaa ja viisi laadukasta golfkenttää ovat Valkoisen rannikon näkyvä käyntikortti. Mitä muuta alueesta tulisi tietää? Siihen osaa vastata alueella toimivan La Finca Resortin golfjohtaja Salvador Lucas.

Heti keskustelun alussa käy selväksi, että Lucas on erittäin ylpeä Costa Blancan autenttisesta espanjalaisesta kulttuurista, josta halutaan pitää kiinni, vaikka alue on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan matkailijoiden keskuudessa.

”Costa Blanca on aitoa espanjalaista elämäntyyliä. Esimerkiksi ruokakulttuurissa näkyy aito espanjalaisuus ja se hurmaa matkaajat poikkeuksetta”, Lucas vahvistaa.

Kaakkois-Espanjan rannikko on lämpöä kaipaavalle loistava kohde, kun syksy pimentää maiseman Suomessa. Miellyttävää lämpöä riittää pitkälle marraskuuhun saakka keskilämpötilan ollessa vielä yli 15 celsiusasteen. Costa Blancan mikroilmasto on globaalilla mittapuulla uniikki. Sen takaavat suuret suolajärvet Laguna Rosa ja Laguna Salada de la Mata. Terveyttä edistävän mikroilmaston lisäksi suolalaguuneissa kylpeminen lievittää muun muassa astman, reuman ja nivelrikon oireita. Torrevieja tunnettiin historiassa suolakaivoskylänä ja ensimmäinen suolatehdas sinne perustettiin jo vuonna 1803. Nykyään kaupungin suolatehdas on Euroopan suurin.

Madridista aikanaan Costa Blancaan muuttanut Lucas on nähnyt turismin kasvun alueella ja on iloinen siitä, että yhä useampi matkaaja pääsee kokemaan Costa Blancan ainutlaatuisuuden. Kasvaneen turismin kautta myös alueen palvelutarjonta on noussut täysin eri tasolle, josta puutteita on vaikea löytää.

”Terveydenhuolto, apteekit, kaupat ja muut palvelut ovat olemassa matkustajia varten. Täällä turisti ei jää yksin mahdollisten ongelmienkaan kanssa”, Lucas vakuuttaa.

Alueella liki 10 vuotta vaimonsa kanssa talvehtinut Kari Kukka on samoilla linjoilla Lucasin kanssa. Torreviejasta löytyy Kukan mukaan kaikki tarpeellinen ja kaupungin ulkopuolelta aito espanjalainen tunnelma ja ruokatarjonta.

Kukka on nähnyt suomalaisten tulon alueelle ja on myös itse ollut edesauttamassa sitä perustamalla Costa Blancan Suomi-seuran Golfkerhon vuonna 2015. Jäseniä yhdistyksessä on noin 200 ja toiminta golfin ympärillä on virkeää. Kotikenttänä seuralla toimii Vistabella Golf. Tiiviillä porukalla on kolme vakiovuoroa viikossa, ja he tekevät yhdessä myös pelimatkoja muille kentille.

”Laadukkaat golfkentät ja sosiaalinen aktiivisuus yhdistävät golfareitamme”
Kukka kertoo iloisesti golfin yhdistävästä voimasta.

Kukka itse on todennut Costa Blancan ilmaston itselleen sopivaksi ja on nähnyt sen vaikutukset myös kanssaihmisissä. Aurinko, valo ja suolajärvet muodostavat miellyttävän ja toimivan yhdistelmän.

”Kyllä aurinko ja valo ovat ihmiselle todella merkittäviä asioita. Lisäksi tässä ilmastossa hengittäminen on helpompaa ja kotimaasta mukana tulleet yskät jäävät nopeasti”, Kukka todentaa ilmaston vahvuuksista.

Norjalaiset ja ruotsalaiset golfmatkailijat ovat tällä hetkellä vahvimmin edustettuina Costa Blancalla. Alati kasva suomalaisten golfareiden määrä sujahtaa loistavasti skandinaaviseen tunnelmaan, jossa kaikki ovat nauttimassa golfista ja terveyttä edistävästä ilmastosta.

Rehtiä espanjalaista ruokaa, huippulaatuiset golfkentät ja majoitukset sekä miellyttävä, terveyttä edistävä ilmasto. Mitä muuta sitä ihminen voisi tarvitakaan?

Tutustu Costa Blancaan Golf Plaisirin kanssa!

Lähde mukaan Golf50+ teemamatkalle Costa Blancalle 28.10.-4.11.2023. Matkaviikon aikana pelataan viidellä eri kentällä ja majoitutaan suolajärven viereen, Torreviejan kaupungin kupeessa sijaitsevaan, viihtyisään Hotel Dña Monseen. Tämän teemamatkan keskiössä on golf ja yhdessä tekeminen, mutta yhtä lailla se toimii loistavana tutustumismatkana alueeseen heille, jotka ovat joskus harkinneet viettää useamman viikon tai kuukauden tai vaikka koko talven tällä alueella. Hotellin sijainti on helppo kuljetusten kannalta. Alueen golfkentät ovat 10–20 minuutin matkan päässä hotellista. Matkanjohtajana toimii Roy Kanerva.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu matkalle täältä:

Tutustu matkanjohtajaan täältä: