IEC järjestettiin tänä vuonna Marbellassa


IAGTO European Convention (IEC) järjestetään nimensä mukaisesti Euroopassa. Tänä vuonna tapahtuman sponsorina toimi Andalucian turistitoimisto ja tapahtuma järjestettiin Marbellassa, jonka lähiympäristö on erittäin suosittu golfmatkailualueena.

Ennen ja jälkeen ammattilaistapahtuman, matkanjärjestäjillä on mahdollisuus käydä erilaisilla lyhyillä tutustumismatkoilla, jossa on mahdollisuus vierailla eri golfkohteissa yhdessä eri maita edustavien matkajärjestäjistä koostuvan ryhmän kanssa.
Itse tapahtuma kestää kolme päivää, joista kaksi on pyhitetty lukuisille lyhyille tapaamisille ja ensimmäinen päivä vuosittaiselle golfturnaukselle, joka järjestetään useilla eri lähialueen kentillä.

 

Tänä vuonna oli jälleen hyvä tunnelma kilpailuissa, ja joukkueet olivat hauskasti sekoitettu matkanjärjestäjillä ja eri golfkohteiden edustajilla. Kyseessä oli joukkuescramble-kilpailu, ja vaikka Golf Plaisirin edustajat eivät olleet voittajajoukkueissa, niin Mikael Erdtman Pro Toursin puolelta onnistui sijoittumaan La Quintan kilpailussa  joukkueensa kanssa toiseksi tuloksella 11 alle parin.

 

Vuosien varrella useiden golfkenttien ja hotellialueiden kulut ovat nousseet ja useille pienemmille golfkohteille osallistuminen tapahtumaan on tullut liian kalliiksi. Tänä vuonna tapahtumajärjestäjät olivat tämän takia alentaneet näytteilleasettajien osallistumishintaa huomattavasti ja säästäneet kuluissa. Tapahtumassa ei näe enää upeita messuosastoja vaan tapaamiset hoituvat simppelin neuvottelupöydän turvin. Kyseessä ei ole siis niinkään näyttävät messut, vaan helppo ja yksinkertaisella tavalla toteutettu tapahtuma, jossa tapaat ennalta sovittuja kumppaneita, mutta voit myös sopia nopean tapaamisen paikan päällä, mikäli aikataulu antaa myöten. Paikalla oli hieman yli 300 edustajaa, mikä ei ehkä kuulosta paljolta, mutta tämä on eurooppalainen tapahtuma, joten suurin osa edustajista oli Espanjasta ja Portugalista. Jos haluaisit tavata golfkohteita useammista maista Euroopan ulkopuolelta, vastaava tapahtuma järjestetään Amerikassa ja Aasiassa

 

Golf Plaisir ja Out Of Bounds olivat hyvin edustettuina ja tapahtuma oli loistava tilaisuus tavata yhteistyökumppaneitamme ja ystäviämme, sekä tavata uusia mahdollisia kumppaneita. Tapahtumapäivät olivat erittäin hektisiä ja bussit lähtivät eri hotelleista tapahtumakeskukseen klo 8.00 ja takaisin klo 18.00 illalla. Jokainen ennalta aikataulutettu tapaaminen kesti 15 minuuttia, eli neljä tapaamista tunnissa ja vain lounastauko keskellä päivää. Tapaamisessa on tärkeää olla valmistautunut ja todella hyödyntää jokainen minuutti.
Tapaamisissa ei siis ole tarkoitus neuvotella uutta yhteistyösopimusta 15 minuutissa, mutta tapaamisissa saa kasvot yhteistyökumppanille tai päivittää tärkeimmät asiat tuttujen kumppanien kanssa ja keskustelua voi sitten sujuvasti jatkaa sähköpostitse tapahtuman jälkeen. Lähes 30 intensiivisen tapaamisen jälkeen jokainen osallistuja on melko uupunut päivän päätteeksi. Ennalta sovitut tapaamiset ovat vain yksi osa verkostoitumista. Messujen jälkeen käydään hotellissa pikasuihkussa, jonka jälkeen riennetään joko illalliselle yhteistyökumppaneiden ja/tai kollegojen kanssa tai osana päivistä ohjelmassa on vielä vastaanottotapahtuma hotellissa tai lähialueen kiinnostavassa matkailukohteessa ja näin ilta jatkuu pikkutunneille asti. Iltojen vapaamuotoisemmat tapaamiset ovat usein vähintään yhtä tärkeitä ja tuottavia kuin varsinaiset tapaamiset päivällä.

 

Tämän vuoden tapahtumassa oli paljon uusia kohteita, mutta eniten oli uutisia golfkenttien ja hotellien remonteista tai omistajavaihdoksista. Eurooppaan ei rakenneta tällä hetkellä juurikaan uusia golfkenttiä, mutta Portugali kertoi ylpeänä uudistuneesta suomalaisomisteisesta  Ombria Golfista Algarvessa ja The Dunes Course -kentästä Terras da Comportassa Lissabonin ulkopuolella. Meillä oli monia mielenkiintoisia tapaamisia, joissa varmasti jokin tai ehkä jopa osa näistä golfmahdollisuuksista voi johtaa uutuuskohteeseen jo syksyllä, mutta todennäköisemmin keväällä 2024.

Messut päättyivät suuriin juhliin Marbellan härkätaisteluareenassa. Seuraavan vuoden IEC tapahtuma järjestetään toukokuussa Malagassa.

 

Golf Plaisiria tämän vuoden tapahtumassa edustivat:

Jenni Vellonen
Country Manager, Finland

Mona Wessblad
Contracting Manager

Mikael Erdtman
Manager/ Protours

Anders Pettersson
Business Development

Johan Kullenberg
Business Development

Martin Dahlström
Head of Production/ Out of Bounds Golfresor

Peter Browall
CEO