Tyytyväisestä asiakkaasta golfisännäksi

– Terveisiä Almerimarista

Kirjoittaja: Jenni Vellonen

Tapio Keränen matkusti Golf Plaisirin matkassa Almerimariin vuoden 2021 marraskuulla. Kohteessa toimi tuolloin golfisäntänä Esa-Tuomas Malinen, jonka työskentely ja työnkuva alkoi kovasti kiinnostaa Tapiota ja supliikkina miehenä hän kyseli kovasti golfisännän työstä ja Golf Plaisirin toiminnasta Esa-Tuomakselta tai tuttavallisemmin E-T:ltä.

Toimivat järjestelyt, Espanjan valo ja letkeä ilmapiiri golfresortissa sekä upeat ihmiset tekivät vaikutuksen Tapioon ja hän otti yhteyttä vuoden 2022 kesän loppupuolella Golf Plaisiriin ja osoitti kiinnostuksensa golfisännän työtä kohtaan.

Tapio eläköityi elokuussa 2022 ja osa-aikatyömahdollisuudet kiinnostivat häntä, Sosiaalisena ja innokkaana golfarina ja matkaajana hän myös koki, että golfisännän työ motivoisi häntä ja mahdollistaisi talven viettämisen aurinkoisessa kohteessa, joka tuntuu mielekkäämmältä, kuin loskan keskellä kahlaaminen.

 

 

Pikakomennuksella kohteeseen

 

Jenni Golf Plaisirilta kertoi Tapiolle tuolloin Golf Plaisirin golfisäntien rekrytointiprosessista ja koulutuksesta, joka on pakollinen kaikille uusille golfisännille. Pyörä lähti pyörimään ja Tapio oli ilmoittautunut joulukuun alussa järjestettyyn koulutukseen. Juuri ennen koulutusta Tapio sai yllätyspuhelun, jossa Jenni kertoi, että Golf Plaisirin asiakkaiden suosikkikohteeseen Almerimariin tarvitaan pikaisella aikataululla suomea ja ruotsia sujuvasti puhuva golfisäntä, toisen kokeneen golfisännän työpariksi.

 

Sen verran paljon tämä mahdollisuus Tapiota kiehtoi, että juuri alkanut talonmyyntiprojektikaan ei asettanut estettä, korkeintaan haastetta Tapiolle. Tapio perusti toiminimen, osallistui koulutukseen ja lähti vielä samaisella viikolla Almerimariin ruotsalaisen Gertrudin työpariksi. Gertrudin tilalle saapui ennen tammikuun puoltaväliä Ulf, joka hänkin on toiminut golfisäntänä Almerimarissa jo aiemmin syksyllä, joten yksin ei Tapion tarvitse vastata asiakkaidemme loman sujumisesta vaan tiimillä tehdään työtä ja jaetaan vastuuta.

Heti ensimmäisestä viikosta alkaen päivät ovat olleet työntäyteisiä ja ohjelmallisia. Mukana matkaviikoilla on ollut todella tyytyväisiä suomalaisia ja ruotsalaisia asiakkaita sekä muutamia norjalaisia ja tanskalaisia myös. Tapio on saanut uuden lempinimen ”Tapas” ja hän on oppinut talon tavoille Gertrudin toimiessa kokeneena ja kannustavana perehdyttäjänä ja upeana työparina.

 

Arki Almerimarissa

 

Tapio on ollut aktiivisesti tekemisissä asiakkaiden kanssa ja huolehtinut tiedonkulusta, raportoinut toimiston suuntaan ja hoitanut järjestelyjä taustalla, jotta asiakkaat ovat saaneet keskittyä lomasta nauttimiseen ja uusiin golfystäviin tutustumiseen. Asiakkaat ovat antaneet valtavasti hyvää palautetta jo kohteessa ja nostaneet matalalla kynnyksellä esiin myös kysymyksiä ja mahdollisia kehitysideoita. Joulumatkoilla olevat asiakkaamme muunmuassa toivoivat enemmän 10-11 vuorokauden mittaisia matkoja ja tämän tiedon Tapio välitti heti eteenpäin toimistolle, jossa tuotantotiimi suunnittelee parhaillaan tulevan syksyn matkoja. Asiakaslähtöisyys ja hyvä kommunikaatio on niitä tekijöitä, joilla varmistamme parhaan mahdollisen palvelun jatkossakin. Tapiokin on ylpeänä mukana hänen arvojaan vastaavassa toiminnassa ja suosittelee Golf Plaisirin matkoja myös tuttavilleen.

 

 

Kevään suunnitelmat

 

Tapio on nauttinut golfisännän työstä niin paljon, että hän on jo ilmoittanut olevansa käytettävissä myös Almerimarissa helmikuun alussa päättyvän sijaisuuden jälkeen, vaikka golfaamaan Tapio ei ole Almeriaan astuttuaan ehtinyt kuin pari kierrosta. Päivät ovat työntäyteisiä ja talvisin päivän pituus on tietysti lyhyempi, joten aika ei riitä. Kun asiakkaat ovat pelaamassa, on golfisännillä paljon järjesteltävää, joten aika kuluu moninaisissa askareissa. Esa-Tuomas Malinen ja Pirjo Laitila ovat olleet Tapion tukena ja mentorina Suomesta käsin ja he tulevat Almerimariin jatkamaan golfisännän työtä helmikuussa, joten kapula siirtyy jälleen sujuvasti kokeneille suomea, ruotsia, englantia ja espanjaa sujuvasti puhuville golfisännille.

Tapion työt jatkuvat Golf Plaisirin Destination Staff -tiimissä luultavasti jo tänä keväänä. Golf Plaisirin matkatoiminta Suomesta on kovassa kasvussa ja monet asiakkaat pärjäävät hyvin skandinaavisten golfisäntiemme kanssa ruotsin ja englannin kielellä kommunikoiden, mutta suomea puhuvat oppaamme tuovat todella lisäarvoa ja toimivat upeina sillanrakentajina eri kansallisuuksien välillä.

 

Kohtaamisia golfmatkoilla

 

Tapion mielestä Golf Plaisirin konsepti on loistava ja golfisäntien rooli mahdollistaa sen, että asiakas pääsee nopeammin lomatunnelmaan ja rentoutumaan ja nauttimaan yhteisöllisyydestä viikon tai useamman viikon aikana.

Valtiorajat ylittäviä ystävyyssuhteita muodostuu asiakkaidemme välillä ja golfkierrosten aikana moni suomalainen asiakkaamme on huomannut miten tsemppihenkisiä ja positiivisia monet ruotsalaiset kanssa matkustajat ovat. Keskustelut ovat sujuneet illallispöydissä yhdessä tai erikseen ihan fiiliksestä riippuen. Palvelu pelaa ja yhteenkuuluvuuden tunne ja hyvä tunnelma tulee sitten kaupanpäällisenä.

 

 

Olet lämpimästi tervetullut Almerimariin!

 

 

Tutustu Almerimarin matkoihin