Thracian Cliffs vs. Mazagan

Useat golfarit matkustavat lomalle Espanjaan tai Portugaliin, mutta hyviä vaihtoehtoja on muuallakin.

Golf Plaisirin toimitusjohtaja Peter Browall pitää Mazagania suosikkinaan, jonne hän palaa kerta toisensa jälkeen. Tuotekehtityksestä vastaava Johan Kullenberg on koukussa Bulgarian upeaan Thracian Cliff -golfkenttään.

Mikä kohteista sopii sinulle parhaiten?


Mazagan, Marokko

Peter Browall – hcp 4,7

”Kun aloitin Golf Plaisirin toimitusjohtajana, Mazagan oli ensimmäinen Golf Plaisirin kohteista, jossa vierailin. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Olen vieraillut kohteessa  tuon jälkeen muutamaan otteeseen sekä työn takia että kerran perheeni kanssa. Poikani Gustaf ja minä pelaamme paljon golfia, ja kun pelasimme yhdessä tätä Gary Playerin suunnittelemaa fantastista golfkenttää, huomioimme että suunnittelussa on todella huomioitu kaikentasoiset pelaajat. Sen lisäksi kenttä on todella elämyksellinen ainutlaatuisen muotoilunsa ja sijainnin vuoksi. Vaimoni Kathrine ei pelaa golfia, mutta hänellä ei ollut ongelmaa viettää lomapäiviä nauttien ihanista pitkistä kävelylenkeistä loputtomalta tuntuvalla hiekkarannalla tai vierailla tunnetussa kylpylässä, joka on suoraan golfkentän klubitalon vieressä. Viimeisin vierailuni oli helmikuussa 2018 ja huomasin, että kohteessa kehitetään palveluita jatkuvasti ja Mazaganista tehdään entistä parempi lomakeskus. Klubitalossa oli aiemmin urheilubaari/ravintola, mikä oli hyvä, mutta uuden pihviravintolakonseptin Georgen avauduttua sekä ravintolakokemus että kokonaisvaikutelma ovat nousseet uudelle tasolle. Mazaganin ruokatarjonta on sinänsä oma lukunsa, sillä vaihtoehtoja on runsaasti ja valikoima on valtava, erittäin suosittu kalaravintola Sel de Mer on ehdottomasti vierailun arvoinen. Toinen uudistus, joka oli tulossa viimeksiMazaganissa vieraillessani oli harjoitusalueen iltavalaistus, jotta innokkaat golfarit voivat harjoitella vaikka hämärän jo laskeutuessa.. Mazagan on täydellinen ja ainutlaatuinen golfkohde, jossa kaikki upeaan golflomaan sisältyvä tunnelma, ruoka ja golf on todella huippuluokkaa. ”

Lue lisää Mazaganista


Thracian Cliffs, Bulgaria

Johan Kullenberg – hcp 6,3

”Olen työskennellyt golfmatkojen parissa yli 20 vuotta ja minulla on ollut mahdollisuus pelata erittäin monilla kentillä eri puolilla maailmaa. Suurin osa on ollut melko perinteisiä lomagolfkenttiä, kun taas jotkut kentät ovat erottautuneet massasta. Tällaisia maailman 100 parhaan golfkentän listalla olevia golfkenttiä pelatessa nautinto on huipussaan. Thracian Cliffs on yksi tällainen kokemus ja se löi minut todella ällikällä. Olin kertakaikkiian tyrmistynyt ensimmäisen kierrokseni aikana. Usein upean golfkentän luominen vaatii ainutlaatuisen sijainnin. Thracian Cliffs on rakennettu kapealle maakaistalle korkean tasangon ja Mustanmeren väliin. Kun sijainti ja maisema on niin äärimmäinen ja taivaallinen, tarvitaan erinomaista suunnittelua, jotta saadaan vaikuttavat ja pelillisesti hyvät väylät ja golfkokemus. Mielestäni Gary Player on todella onnistunut suunnittelemaan kentän, joka ei ole pelkästään näyttävä, vaan siinä on myös erittäin hyviä ja nautinnollisia golfväyliä. Täällä golfiin on sijoitettu valtava summa rahaa ja alueella on peräti kolme golfkenttää, jotka sijaitsevat vierivieressä, Thracian Cliffsin loistaessa kirkkaimpana timanttina ja todella jäädessä tänne matkaavien golfarien mieleen. Thracian Cliffs tarjoaa majoitusta mukavissa ja nykyaikaisissa huoneistoissa. Ruoka on todella hyvää, mutta ei ehkä samaa 5 tähden standardia kuin kaikki muu kohteessa. Hassu vertailu oli, että kun pelasin huippuluokan Cape Kidnappersia Uudessa-Seelannissa, seuran manageri sanoi, että yksi harvoista kentistä, joihin Cape Kidnappersia voi verrata Euroopassa, oli Thracian Cliffs. Ei huono lähtökohta…”

Lue lisää Thracian Cliffsistä