Opetusmatkalle Pron kanssa

Onnistuneen opetusmatkan takeena ovat laadukkaat harjoitusolosuhteet sekä kentät, mutta myös osaavan ja ammattitaitoisen Golf Pron valmennus ja tuki. Golf Plaisirin Pro verkosto on kattava ja asiakkaat pääsevät poikkeuksetta matkaan erittäin osaavissa käsissä. Niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin asiat hoituvat ja sinä voit keskittyä vain pelaamiseen ja lomailuun.

Tässä kaksiosaisessa juttusarjassa tutustutaan tekijöihin hieman tarkemmin.

Prot ja pikalinkit:

Christine Blomqvist
Marko Kumm
Sofia Johansson
Tommi Siliämaa
Tatu Pajula
Kristiina Lassila
Kaisa Ruuttila
Petri Halme
Ville Vaimala
Reima Kaija
Mika Vettainen
Juha Kangasniemi

Christine Blomqvist

Porvoo Golfissa, Sea Golf Rönnäsissa ja Virvik Golfissa opettava Christine on valmistunut golfopettajaksi vuonna 2009. Talvella harjoitukset pyörivät tasaiseen tahtiin sisähalleissa Porvoossa.

Oman bägin lempimailaksi paljastuu wedge, jolla Christine lyö mielellään erilaisia chippilyöntejä. Pituutta draiveista löytyy ja putit uppoavat tarkasti. Christine valitsee näistä kahdesta mieluummin putterin kuin draiverin. Lähipeli ratkaisee.

Aina iloisella asenteella operoiva Christine on hyvä ihmistuntija ja panostaa valmennuksessaan myös henkiseen puoleen. Erilaiset lukkotilat voivat aueta tunnilla huomaamatta. Nämä ominaisuudet korostuvat opetusmatkoilla, joilla aikaa opetukseen on reilusti. Lisäksi hyvä sää, hyvä ruoka ja kaikin puolin rento ilmapiiri edesauttavat pelin kehittymisessä opetusmatkoilla.

Parhaiksi ajankohdiksi opetusmatkoille Christine nimeää aikaisen kevään ja myöhäisemmän syksyn. Maaliskuussa pelikauden saa aloitettua lämpimässä ennen kotimaan kenttien aukeamista ja loma-marraskuussa saa toivottua pidennystä kauteen, kun Suomessa räntää jo tiputtelee viheriöille.

Lämmön lisäksi parhaiksi puoliksi opetusmatkoilla Christine nostaa ehdottomasti yhteisöllisyyden ja kokonaisvaltaisen harjoittelun / pelaamisen upeissa puitteissa.

Tervetuloa oppimaan uutta ja nauttimaan upeista kentistä!

Marko Kumm

Vuosaari Golfissa ja Leppävaara Rangella opettava Marko on tuttu näky golfkentillä. Golf Prona Marko on ehtinyt toimimaan jo 18 vuoden ajan ja kokemusta on kertynyt vino pino. Talvet sujuvat pääsääntöisesti omalla golfstudiolla Espoon Mankkaalla.

Omasta bägistä ei helpolla löydy erityistä suosikkimailaa. Kuuma maila vaihtelee päivän mukaan ja se on sillä hetkellä ehdoton suosikki. Draiverin ja putterin väliltä Marko valitsee pallojen tarkan upottamisen putterilla.

Vuosien kokemus on tuonut Markolle opettajana monipuolisuutta, joka on hänen yksi ehdottomista vahvuuksistaan. Marko pystyy opettamaan kaiken ikäisiä ja tasoisia pelaajia luontevasti. Opetuskokemuksen lisäksi ihmistuntemus on kehittynyt vahvaksi ja se auttaa opetustilanteiden läpiviennissä.

Keväät ja syksyt ovat parhaita aikoja lähteä opetusmatkalle. Auringon näkeminen ja lämpö tekevät ihmeitä myös pelisuorituksille. Opetusmatkat ovat Markon mukaan erittäin hyviä tapoja nauttia laadukkaasti eri maista ja niiden golfkentistä. Kaikki Golf Plaisirin kohteet ovat toimivia ja matkojen konseptit hyvin suunniteltuja. Peliopetuksen lisäksi matkoilta tarttuu usein mukaan uusia pelikavereita ja ihmissuhteita.

Tervetuloa mukaan opetusmatkoille, viihdyt varmasti matkassamme!

 

Sofia Johansson

 

Pirkanmaan Golfissa opettava Sofia on toiminut Golf Prona viisi vuotta. Talvella Sofia opettaa Tampereen Golf Studiosin tiloissa ja simulaattorit ovat ahkerassa käytössä.

Bägin suosikkimailasta ei synny edes keskustelua. Vastaus on yksiselitteinen; draiveri. Vaikka kuumalla putterilla on suuri merkityksen tuloksenteon kannalta, valitsee Sofia silti draiverin. Tiiboksista kauas ja suoraan lentävä pallo on vain yksinkertaisesti näyttävä näky.

Sofia osaa ottaa opetuksessaan huomioon jokaisen yksilön tarpeet ja myös toiveet. Opetus on selkeää ja sitä on helppo seurata, olit sitten vasta-alkaja tai jo kauemmin kenttiä kiertänyt konkari. Sofian opetus mukautuu erilaisiin tilanteisiin joustavasti.

Suomessa pelikausi on ajallisesti rajoittunut, siksi Sofian mukaan ehdottomasti keväät tai syksyt ovat parasta aikaa opetusmatkoille. On todella hienoa avata kausi ajoissa tai päättää se myöhemmin. Opetusmatkojen yhteishenki tekee aina vaikutuksen ja se saa aikaan poikkeuksetta loistavan fiiliksen. Ja tietenkin samalla saa laadukasta opetusta ja oma peli kehittyy. Kun pakettiin lisätään vielä aurinko, lämpö ja hyvä ruoka, niin kokonaisuus on loistava.

Tervetuloa mukaan matkoille kaikentasoiset pelaajat, aloittelijoista lähtien!

 

Tommi Siliämaa

Pohjoisen vahvistus Tommi on toiminut Santa Claus Golfin Prona viisi vuotta. PGA Pron statuksen Tommi sai vuoden 2024 alussa. Pohjoisen kylmähkön talven Tommi suorittaa opetusta omistamallaan FitGolf studion simulaattorissa Santasportin tiloissa Ounasvaaralla.

PING:in mailojen nimeen vannovana Tommi nostaa suosikkimailakseen uuden hankintansa, PING G430 Max puu 9 -mailan, joka on ollut todella mieluisa maila lyödä. Vaikka puumaila on bägin suosikki, valitsee Tommi putterin ennen draiveria. Tarkkuus menee pituuden edelle kentällä kaikissa lyönneissä.

Tommin vahvuuksia opettajana ovat luovuus, käytännönläheisyys ja motivointikyky. Tommi tulee hyvin toimeen eri ikäisten pelaajien kanssa ja korostaa opetuksessaan paljon teknistä osaamista ja sen ymmärrystä.

Espanjalaisen ruoan, elämäntyylin ja kulttuurin ystävänä Tommin mielestä paras aika opetusmatkalle sijoittuu myöhäiseen syksyyn loka-marraskuulle. Kotimaan kauden jälkeen mailat saavat hetken levähtää ennen kauden päättämistä etelän auringon alla. Toki aikainen kauden avaus samoissa ympyröissä toimii myös mainiosti.

Onnistunut opetusmatka koostuu laadukkaasta harjoittelusta, eri kulttuurien näkemisestä ja samanhenkisestin ihmisten kanssa olemisesta. Ryhmä harjoittelu ja pelaaminen on hauskaa. Tehokas harjoittelu ei tarkoita koko päivän viettämistä harjoitusalueella, rento pelailu ja muutkin aktiviteetit kuuluvat asiaa.

Pidän huolen, että matkoillani pääset harjoittelemaan, pelaamaan ja lomailemaan sopivassa suhteessa!

 

Tatu Pajula

Entinen kilpapelaaja Tatu opettaa kesällä Hiisi Golfissa ja talvisin Golf Studiosin simulaattoreissa Lempäälässä ja Riihimäellä. Tatu on itsekin vakiokäyttäjä simulaattorissa ja pallo lentää pitkälle.

Draiveri paljastuukin bägin lempimailaksi ja viimeisten kuukausien aikana Tatu on kehittänyt lyöntien pituutta entisestään, mutta myös tarkkuutta. Putterin tärkeyttä Tatu ei kuitenkaan väheksy, tarkkuus lähipelissä on tuloksen tae.

Oman kilpapelitaustan vuoksi Tatu pystyy samaistumaan loistavasti tavoitteellisesti harjoitteleviin pelaajiin. Tatun tunneille ja matkoille voi huoletta osallistua jokainen pelaaja vasta-alkajasta pro-tason pelaajiin. Opetus muovaantuu yksilön mukaan.

Kreikka ja Costa Navarino on tehnyt vaikutuksen Tatuun ja mielipide parhaasta ajankohdasta opetusmatkalle noudattaa pitkälti muidenkin arvioita. Kevät tai syksy, jolloin kausi saa ansaittua pidennystä. Tatu itse arvostaa opetusmatkoilla monipuolisia harjoitusolosuhteita, hyviä kenttiä ja laadukasta majoitusta.

Miksi opetusmatkalle? Tähän kysymykseen Tatulla on selkeät vastaukset. Pelaamiselle ja harjoittelulle löytyy poikkeuksetta mahtavat puitteet. Opitut asiat saa vietyä heti omaan pelaamiseen ja matkalla yhdistyy kaksi hienoa asiaa; golf ja lomailu.

Tervetuloa mukaan rennolle ja omaa peliä kehittävälle matkalle!

 

Kristiina Lassila

Kristiina opetukseen pääsee kesäisin Nevas Golfissa Sipoossa ja talvisin Planmeca Areenalla sekä Eagle Club Konepajalla Helsingissä. Kahdeksan vuotta kokemusta on hionut Kristiinan opetusmetodeja aina vaan paremmaksi ja tulosta syntyy.

Omasta bägistään Kristiina nostaa esille kaikista mieluiten 54 asteisen wedgen, joka on ollut luottomaila useiden vuosien ajan. Putterin ja draiverin välillä tulee hieman arvontaa. Pitkä draivi keskelle väylää tuntuu uskomattoman hyvältä, mutta silti putterin tärkeyttä ei voi sivuuttaa. Putterilla mennään.

Kristiina luo opetustilanteista pelaajille turvallisen ja miellyttävän. Siihen liittyy vahvasti kommunikointi pelaajan kanssa ja selkeä yksilöllinen lähestymistapa. Jokainen pelaaja on erilainen ja Kristiinan kokemus auttaa eri tarpeiden tunnistamisessa.

Opetusmatkalle kannattaa lähteä silloin, kun itsellä siihen on paras mahdollisuus. Oli ajankohta mikä tahansa, ovat olosuhteet aina hyvät ja homma toimii loistavasti. Matkoilla pääsee pelaamaan hienoja kenttiä hyvässä seurassa. Talvikauden matkat mahdollistavat pelaamisen, vaikka kotimaassa olisi metri lunta. Matkan harjoitusten ja pelien kautta saa varmasti oppia ja oivalluksia omaan peliinsä.

Tule mukaan nauttimaan golfista viihtyisässä ympäristössä!

 

Kaisa Ruuttila

Tampereen suunnalla operoiva Kaisa opettaa kesäisin Golf Pirkkalassa. Talvet sujuvat eri golfhalleissa ja simulaattoreissa Tampereen alueella. Kaisa on elänyt golfia pitkään. Pelaavana ammattilaisena vuodesta 2007 alkaen ja opettavana ammattilaisena vuodesta 2013 alkaen.

Kaisa ei emmi bägin suosikkimailaa hetkeäkään. Se on draiveri! Kaisa lyö myös lyhyitä lyöntejä tarkasti, mutta parasta on pitkälle lentänyt draivi. Miten pitkälle se lentää? Se pitää melkein itse käydä katsomassa.

Pelitausta naisten Eurooppa Tourilla on antanut Kaisalle valtavasti kokemusta ja oppia myös Pron työhön. Kaisa tietää tarkalleen, mitä pelaaminen kentällä vaatii ja osaa suhteuttaa sen opetuksissaan kulloinkin käsillä olevaan tilanteeseen.

Kaisa nostaa parhaaksi ajaksi lähteä opetusmatkalle alkutalven ja kevään, kun Suomessa eletään vielä horrosta lumikinosten keskellä. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä korkeammaksi golfareiden pelihalut nousevat. Silloin on aika pakata laukut ja lähteä opetusmatkalle.

Hyvässä ja rennossa porukassa reissaaminen on mukavaa. Treeneissä oppii aina jotain uutta ja opittuja asioita saa matkan aikana siirrettyä myös kentälle. Se on palkitsevaa. Viikon matkalla ehtii tekemään monta oivallusta omasta pelistä. Kaisan mielestä on hienoa matkustaa ryhmän kanssa, jossa kaikilla on sama kiinnostuksen kohde. Se saa aikaan ainutlaatuisen hyvän ja rennon matkailmapiirin.

Nähdään matkoilla!

 

Petri Halme

Petri on vannoutunut simulaattorien ystävä ja suuri osa opetuksista tapahtuukin Golf Studiosin tiloissa sekä talvisin, että myös kesäisin. Ei Petri kokonaan linnoittaudu sisätiloihin ja miestä nähdään paljon myös vihreällä veralla. Opetustoimintaa Petri on vetänyt viimeiset seitsemän vuotta ja siinä ajassa kokemusta on karttunut kiitettävä määrä.

Tarkkana miehenä Petri nostaa omasta bägistään esille putterin, joka on koko mailasetin luottomaila. Petri löisi aina mielellään pitkälle ja tarkasti, mutta se kuulemma harvemmin onnistuu. Siksi valinta osuu putteriin, jolla lopulta tuloksen saa pidettyä hyvällä mallilla.

Opetuksissa Petrille tärkeää on kohdata jokainen omien ominaisuuksien kautta. Kaikkia ei laiteta samaan muottiin tai svingiin. Jokaiselle haetaan parhaiten toimiva lyönti. Tärkeäksi asiaksi Petri nostaa myös sen, että asiat ja puheet pysyvät yksinkertaisina. Kärsivällisenä miehenä Petri ei hyydy toistoissa, vaan malttia löytyy.

Aina on hyvä lähteä opetusmatkalle, on Petrin kirkas ajatus. Toki syksyllä on hyvä tähdentää ajatukset talven treenejä varten ja keväällä taas hioa vinkkien avulla peli uomiinsa kesää varten. Opetusmatkoilla saa aina uusia kokemuksia. Yhteisöllisyys on arvossaan ja matkoilta löytyy uusia pelikavereita. Ja mikä parasta, matkoilla saa aina breikin Suomen yleensä kylmiin olosuhteisiin. Petrin reissuilla kukaan ei jää paitsioon ja valmentajaa saa nykäistä hihasta asiassa kuin asiassa.

Tervetuloa mukaan opetusmatkoille kokemaan uusia kenttiä ja kulttuureita yhdessä!

 

Ville Vaimala

Ville nähdään laajasti golfympyröissä Päijät-Hämeen alueella. Kesät sujuvat pääsääntöisesti Lahden Golfissa ja Vierumäellä. Talvella töitä painetaan halleissa ja simulaattoreissa. Mukana on myös laajasti fysiikkavalmennukset. Ympärivuotisesti Ville on hommia golfin parissa tehnyt jo kahdeksan vuotta.

Bägin ensimmäiset valinnat osuvat rauta 8 ja 56 asteiseen wedgeen. Ne tarttuvat herkiten käteen. Villen mukaan ne ovat parhaita nojailukeppejä, mutta niiden kanssa on myös vietetty eniten tunteja. Villeä pidetään pitkälyöntisenä pelaajana ja hän tunnustaakin ennen ajatelleensa, että ehdottomasti pitkälle. Kokemus on tuonut viisautta ja nyt Ville tietää, että fiksulla pelaamisella karsitaan yllättävän paljon helppoja lyöntejä.

Jos kausi tuntuu kotimaassa loppuvan kesken, niin Ville suosittelee syksyn matkaa. Jos taas pelihalut käyvät liian koviksi, on aikaisen kevään matka paikallaan. Kevään opetusmatka antaa hyvän tsekkauksen omaan tekemiseen ennen pelikauden alkua. Valmennuksia Ville vetää iloisella ilmeellä ja ihmislähtöisyydellä. Yksi ehdoton vahvuus on fysiikkatausta, jonka ansiosta Ville osaa opetuksissaan yhdistää kehon toiminnan ja golfin pelaamisen. Villeltä saa myös aina hyviä vinkkejä omaa peliä tukevaan oheisharjoitteluun.

Ville näkee, että opetusmatkoissa asiakkaille parasta on se, että saa keskittyä vain lomailuun, pelaamiseen ja harjoitteluun. Kaikki muu on laadukkaasti hoidettu. Iloinen tunnelma hitsaa ryhmän yhtenäiseksi ja positiivinen fiilis on viikon teema. Iloisena ihmisenä Ville itse pitää osaltaan huolen siitä, että laadukkaan valmennuksen lisäksi ilmapiiri pysyy sopivan rentona.

Rakennetaan yhdessä hyvä viikko ja mennään ihmiset edellä!

 

Reima Kaija

Reimasta puhuttaessa esiin nousee kokemuksen mittava määrä. Takana on yli 35 vuotta valmennusta ja yli 35000 valmennettavaa vasta-alkajista ammattilaisiin. Kurk Golfissa, Leppävaara Rangella ja Megarangella kesällä opettava Reima jaksaa edelleen laittaa itsensä likoon hymyssä suin. Talvet sujuvat pääsääntöisesti Planmeca Areenalla Vuosaaressa. tuttu hymy kasvoilla silloinkin.

Lempimailat Reimalla ovat vaihdelleet vuosien aikana. Jos nuorempana fokus oli pitkälle räjähtävästi lyömisessä, on nyt enemmän mieleen sijoittaa pallo silkkisen pehmeästi juuri haluttuun kohteeseen. Pienet mailat, tarkkuus ja liikekielen puhtaus ovat lähellä Reiman sydäntä.

Reiman mukaan opetusmatkalle on aina hyvä aika, mutta tietenkin parasta se on silloin, kun Suomessa ei pelaamaan pääse. Reiman opetusfilosofian kulmakivi niin opetusmatkoilla kuin kotimaassakin on positiivinen ja turvallinen ympäristö. Tähän Reima panostaa paljon. Oppiminen tapahtuu kehumisen ja onnistumisten kautta. Sen Reima on oppinut vuosien aikana ja metodi tulee selkärangasta luonnostaan.
Reima on nähnyt golfkenttiä maailmalla reilusti. Selväksi on tullut, että peli on sama kaikkialla. Pelin lainalaisuudet pätevät yhtä lailla Raumalla kuin Roomassakin. Tärkeintä on liikekielen rentous ja se syntyy hyvästä matkatunnelmasta. Sen eteen Reima pistää itsensä likoon jokaisella opetusmatkallaan. On ensiarvoisen tärkeää, että hyvä fiilis alkaa jo lähtömaasta ja jatkuu vähintään samaan paikkaan saakka. Silloin oppi tarttuu, oivalluksia syntyy ja peli kulkee. Ja, kun pallot eivät putoile kuppiin, on aikaa nauttia auringosta ja kulttuurista yhdessä hyvässä porukassa.

Lähde rohkeasti mukaan opetusmatkalle, se kannattaa!

 

Mika Vettainen

 

Pohjoisen maisemissa operoiva Mika opettaa kesät Rovaniemellä Santa Claus Golfissa. Talvella pakkasen paukkuessa Mika siirtyy sisätiloihin ToniSportin, FitGolfin ja Tornion golfhallin tiloihin. Ura golfin parissa on alkanut jo 1998 ja into on vain kasvanut vuosien myötä.

Kun Mika aloitti golfin, tarttui käteen ensimmäisenä wedge. Sillä tuli harjoiteltua griinin ympärillä ja siitä lähtien maila on ollut suosikki numero 1. Lähimmäksi lippua -kilpailut kuuluvat kaveriporukan harrastuksiin ja wedge on pelastanut Mikan monesta pulmallisesta tilanteesta. Putterin ja draiverin välillä ei ratkaisua synny. Mika valitsee molemmat. Draivi antaa mahdollisuuksia ja putti pelastaa.

Paras ajankohta opetusmatkalle Mikan mielestä on sama kuin monella muullakin. Loka-marraskuu tai huhti-toukokuu on optimaalinen aika pakata laukut ja lähteä lämpimään pelaamaan. Mika on tottunut valmentamaan kaikkia pelaajia vasta-alkajista kokeneempiin. Työkalupakista löytyy peliä parantavia varaosia kaikille. Mika on rennon rempseä lappilainen, joka tulee kaikkien kanssa toimeen ja, jolla sormi ei mene suuhun tiukassakaan paikassa. Opetustilanteissa Mika pitää vuorovaikutusta arvossaan ja on ensiarvoisen tärkeää, että pro ja pelaaja puhuvat samaa kieltä. Tähän Mika työssään panostaa ja se näkyy tuloksissa.

Matkoilla tapaa aina uusia ihmisiä ja pelaamisen ohella pankkiin tarttuu myös uusia kokemuksia eri kulttuureista. Ja tietenkin, koska matkalla ollaan oppimassa golfia, on kotiin viemisinä aina myös omaa peliä parantavia vinkkejä. Mikan mielestä yksi reissujen parhaista puolista on ilmapiiri ja iloiset pelaajat. Siitä valmentajakin saa virtaa.

Lähde rohkeasti mukaan hauskalle reissulle, jossa pelataan rennolla meiningillä!

 

Juha Kangasniemi

 

Yyteri Golfissa vuodesta 2015 alkaen opettanut Juha on monilajivalmentaja ja ennen golfia työtä on riittänyt muiden lajien urheilijoiden parissa. Monilajisuus on tärkeä asia Juhalle ja se myös antaa golfopetukseen paljon näkökulmia.

Bägistään Juha kaivaa mieluiten esille 19 asteisen hybridin tai ”hypykän”, kuten hän itse mailaansa kutsuu. Sillä pallo lentää tarkasti juuri sinne pitääkin ja liike tuntuu luontevalta. Putterin kanssa Juhalle sattuu välillä huippupäiviä ja pallo tottelee mailaa hienolla tavalla. Ehkä hieman vaatimattomasti Juha toteaa, että vauhti ei riitä draiverilla säväyttämiseen.

Juhan mielestä matkalle lämpöön ja valoon kannattaa lähteä silloin, kun kotiympyröissä päälle puskee pimeys ja kylmä. Tätä asiaa vastaan on hankala väittää. Viikon d-vitamiini -ja lämpöannos keskellä kaamosta tekee ihmeitä keholle ja mielelle. Monien lajien osaajana Juha tuo pöytään uusia ajatuksia ja näkökulmia. Ne ovat Juhan omasta mielestä ehdoton vahvuus hänen valmennustyössään. Ja, kun kokemus on näyttänyt tämän toteen, on siihen helppo nojata. Matkoilla ei tarvitse pelätä sitä, että Pro pistää lyönnin sekaisin. Harjoittelu on peliä simuloivaa ja keskittyy jokaisen tuttuun ja turvalliseen tyyliin tehdä asioita.

Opetusmatkoilla Juhalle tärkeää on se, että matkalla mukana olevat saavat oikeasti irtioton arjesta ja kaikki käytännön asiat on hoidettu heidän puolestaan laadukkaasti. Silloin loma on oikeaa lomaa. Tätä edesauttaa laadukkaat puitteet sekä hotellilla, että golfkentällä. Ja, kun hyvään lomafiilikseen päästään, on tunnelmakin aina korkealla ja ihmiset viihtyvät. Juha muistelee hymyssä suin matkoilla olleita henkilöitä, joiden kanssa on aina ollut todella hauskaa. Golf on ryhmäytymiskeinona mitä mainioin.

Lähde rohkeasti mukaan matkalle nauttimaan elämästä!