Mazagan – Maaginen golfkeskus meren äärellä

Mazagan Marokossa – Golfresort, monilla kasvoilla

Olemme kääntyneet pois päätieltä ja tulleet upean portin kautta Mazagan Beach & Golf Resortiin. Ennen kuin saavumme hotellille, alue luo meihin upean vaikutelman johtuen kaikista palmuista ja tietä reunustavista kukista. Tie kiertelee kauniisti muutaman kilometrin ennen kuin näet valtavan hotellirakennuksen ja meren sen taustalla. Kun saavumme hulppealle sisäänkäynnille, hotellin ystävällinen henkilökunta on sekä nopeasti että sujuvasti hoitanut kaikki matkalaukut ennen kuin ehdimme silmiämme räpäyttää. Lentokentällä meidän piti näyttää passimme ja skannata matkatavaramme useita kertoja, eikä Mazagan ole poikkeus tiukkojen turvatarkastusten suhteen. Automme tarkastettiin perusteellisesti sisäänkäynnillä, myös käsimatkatavarat ja muut matkatavaramme kulkevat skannerin läpi ennen huoneisiin toimittamista.

Meitä on yhteensä yhdeksän henkilöä. Minun lisäksi mukanani on kumppanini, viisi lastamme ja kahden lapsemme tyttöystävät. On vuosittaisen perhematkan aika, joka tällä kertaa vietetään viikon pituisena ylellisessä Mazagan Beach & Golf Resortissa.

Kirjoittaja Johan Kullenberg

Mazagan – suoraan Atlantin rannikolla

Mazaganista on vaikea olla tykkäämättä, isokokoinen golfkeskus josta löytyy kaikki tarvittava. Olemme täällä ensisijaisesti golfin ja toiseksi rannan ja kaiken Mazaganin tarjoaman ylellisyyden ja rentoutumisen vuoksi. Mazaganissa meri luo upean efektin, joka nostaa kohteen uudelle tasolle ja luultavasti olemme kaikki samaa mieltä siitä, että se on Mazagan on huippuluokan golfresortti.

Kun matkustat isommalla porukalla, jossa kaikki eivät ole kovin kiinnostuneita golfista, se asettaa erittäin korkeat vaatimukset koko resortille, jotta kaikki olisivat tyytyväisiä. Mazaganissa on 490 huonetta ja lukuisia huviloita, ja niissä on lähes kaikki kuviteltavissa olevat tilat luotu niin, että tunnelma on säilynyt intiiminä ja persoonallisena. Testasimme kaikkia tarjolla olevia aktiviteetteja, kuntosalista, kylpylästä ja uima-altaasta jousiammuntaan ja mikroautoiluun. Palvelu on moitteetonta niin golfkentällä kuin muualla hotellissa. On helppo kuvitella, että henkilökunta on käynyt jonkinlaisella charmikurssilla, sillä jokainen tekee kaikkensa, jotta vieraat viihtyisivät.

Tunnetun Gary Playerin mestariteos

Gary Player on todella luonut erittäin hyvän ja monipuolisen golfkentän. Tällä kentällä ei ole panostettu pellkästään upeaan merenrantaosuuteen, vaan enemmän tai vähemmän kaikki reiät ovat huippuluokkaa. Jos pitää mainita yksittäisiä väyliä, jotka erottuvat muista, silloin mainitsisin toki merenrantaväylät, jotka on todella silmänruokaa. Reikä 15 on kaunis par 3 , joka pelataan suoraan merelle. Seuraavilla väylillä on meri oikealla puolella ja vaikka 18. viheriö ei ole suoraan klubitalon vieressä niin lähestyminen on uskomattoman kaunis. Maisemaa päätösväylällä hallitsee meri ja upea hotelli.

 

Kun ruoka on keskiössä

Hotellissa on erilaisia ​​ravintoloita, joista buffetravintola on suurin ja jossa tarjoillaan myös aamiainen. Buffet on todella monipuolinen ja siinä on paljon pieniä herkkuja valikoimassa ja maukkaita makuja. Buffeessa on myös joukko kokkeja paistamassa valitsemaasi kalaa tai lihaa. Buffet on uskomattoman käytännöllinen ja tarjoaa suuremman valikoiman myös kasvissyöjille, mutta ravintolassa on korkea melutaso, koska monet lapsiperheet haluavat myös syödä täällä. Siksi söimme useita kertoja yhdessä pienemmistä ravintoloista, jotka toimivat a la carté muodossa. Kalaravintolasta tuli suosikki, mutta myös marokkolainen ravintola ja golfklubin liharavintola olivat todella hyviä.

Retket hotellin bussilla

Hotelli tarjoaa ilmaisen bussikuljetuksen El Jadidaan. Halusimme vierailla viihtyisässä El Jadidan rannikkokaupungissa. Meidät kyydittiin suoraan komean puolustuslinnoituksen ulkopuolelle, joka on Unescon maailmanperintökohde. Tämä koko pieni kaupunki kaupungin sisällä on muisto Portugalin hallinnosta 1500-luvulla. Marokossa ei taida olla kaupunkia, jossa ei olisi markkinatoria, eikä El Jadida ole poikkeus. Saatuamme suunta-ohjeita useilta eri poliiseilta ja eksyttyämme pari kertaa, löydämme myös muurista aukon, jonka sisällä on alkoholimyymälä. Ostimme hieman kuplivaa ja menimme rannalle juhlimaan yhden matkaseurueeseemme kuuluvan henkilön syntymäpäivää. Päätimme vierailun uskomattoman edullisella ja hyvällä lounaalla, ennen kuin oli aika mennä 15-20 minuuttia kestävällä kuljetuksella takaisin hotellille.

Royal El Jadida Golf

Vaikka todella rakastimme Mazaganin golfkenttää, ajoimme lyhyen 10 minuutin matkan Royal El Jadida Golf Clubille kokeaksemme tämän naapurikentänkin. Jo golfkentälle saavuttua huomaa heti, että heillä ei ole samoja taloudellisia resursseja kuin Mazaganilla. Viimeistely klubitalon ympärillä ja golfkentällä puuttuu, mutta itse kenttä on todella hyvä ja hauska pelata. Mazagan on melko avoin kenttä, toisin kuin El Jadida, joka kiemurtelee suurelta osin metsän läpi. Kenttä tuntuu monin paikoin turhan kapealta, kun väylän yli kasvaa valtavat puut. Puhuin tästä seuran johtajan kanssa ja hän oli tietoinen ongelmasta, mutta Marokossa puita ei saa kaataa muutenkaan ilman lupaa. Kuuluisa amerikkalainen golfkenttäsuunnittelija Campbell B Robinson on suunnitellut parempia kenttiä, mutta se ei tee El Jadidasta huonoa golfkenttää. Itse asiassa siellä on useita todella hyviä väyliä ja kierroksen lopussa on myös jokunen merenrantaväylä. Royal El Jadida Golf Club on isännöinyt useita Challenge Tour -tapahtumia ja kun se on suunniteltu kilpagolfkentäksi. Vaikeuasteen huomaa kyllä kentällä.

Mazagan – Vain golfresort tai jotain myös muille kuin golfaajille?

Jos olet golfaaja, koet Mazaganin golfkohteena, ja jos olet täällä ottamassa aurinkoa ja uidaksesi, se on todella rantalomakohde. Resortista tulee juuri sellainen, minkä haluat siitä tehdä. Hevosista ja ratsastukesta kiinnostuneet pääsevät ratsastamaan rannalla ja kokevat Mazaganin todennäköisesti  mieleenpainuvana ratsastuslomakohteena. He, jotka tykkäävät pelata peliautomaatteja tai viihtyvät rulettipöydän äärellä, kokevat tämän Pohjois-Afrikan Las Vegasina. Perheestämme noin puolet pelasi golfia ja kaikkien pelaajien mielipiteet olivat hyvin yhtenäisiä. Mazagan Golf Club on todella kansainvälinen huippukenttä. Toinen puolisko, joka jostain oudosta syytä ei pelaa golfia, oli myös hyvin samaa mieltä siitä, että Mazagan tarjosi jokaiselle jotakin. Vaikka Mazaganin kaltainen superlomakeskus on kaukana aidosta Marokosta, lomakokemusta oli vaikea voittaa riippumatta siitä, keskittyikö golfiin vai rannalla makoiluun. Voimme todeta, että nautimme kaikki auringonlaskusta Mazaganin hienolla hiekkarannalla yhtä paljon kuin golfklubin ulkoterassilla.