Matkamessuilta Tunisiaan

Helsingin Matkamessujen ihmisvilinässä Golf Plaisirilla oli käynnissä perinteinen messuarvonta, jossa pääpalkintona oli viikon pelimatka Tunisiaan Citrus Golfiin. Voiko näistä nyt mitään voittaa? Enhän minä nyt koskaan mitään voita. Näin ajatteli todella iloisesti yllättynyt pääpalkinnon voittaja Jukka Toivonen, joka pääsi maaliskuun alussa kokemaan Tunisian kevään. Tunisia maana ei ollut tuttu Jukalle entuudestaan. Odotukset olivat korkealla ystävän antamien kehujen kautta. Samalle matkalle mukaan lähti vielä tuttu pelikaveri Hannu Koponen, joten A-luokan golfreissun puitteet olivat kunnossa viimeistä piirtoa myöden.

Tavoitin matkan voittaneen Jukan muutamia päiviä arvonnan ratkeamisen jälkeen. Voittajan olo oli innostunut ja matkakuume kovassa nousussa. Epäusko voitosta oli vieläkin havaittavissa. Kyllä arvontaan osallistuminen tällä kertaa kannatti. Golfin vuonna 2019 aloittanut Jukka on aktiivinen pelaaja ympäri vuoden, mutta ulkomaan pelimatkat eivät ole vielä olleet kiinteä osa kalenteria. Talvi on kulunut kotimaassa tiiviisti simulaattorin parissa. Pallo on lentänyt pressuun pari kertaa viikossa. Takkulassa kotikenttäänsä pitävälle Jukalle kierroksia tulee kaudessa yli 100. Voidaan sanoa, että kuuluisa golfkärpäsen purema on ottanut Jukankin kerralla otteeseensa.

Tunisiasta puhuttaessa keskustelu kääntyy nopeasti kentän kautta sen ulkopuolisiin asioihin. Toki tarkkana miehenä Jukka oli tutustunut Citrus Golfin kenttiin verkkosivujen ja videoiden kautta. Materiaalia on onneksi hyvin saatavilla. Ehkä pienet pelisuunnitelmatkin olivat jo piirtyneet pelurin mieleen. Jukka ymmärtää, että ihmiset saattavat miettiä turvallisuuskysymyksiä, mutta itse hän ei niille ole suonut ajatuksia.

Lähden avoimin mielin tutustumaan uuteen maahaan ja golfiin Afrikan mantereella, Jukka kertoo.

Kentällä hän odottaa eniten aurinkoista lomagolfia ja iloitsee siitä, että kausi tulee avattua jo maaliskuussa. Simulaattorissa tuntuma pysyy yllä, mutta auringossa ruoholla pelattaessa tuntee taas golfin todellisen voiman. Se sykähdyttää. Mausteisen ruoan ystäväksi tunnustautuva Jukka myöntää odottavansa tutustumista paikalliseen ruokakulttuuriin vesi kielellä. Odotukset korkealla, hymy huulilla kohti Tunisiaa.

 

Golfkokemuksena Tunisia

Matkan jälkeen puhelimeen vastasi iloinen ääni. Ensimmäisistä lauseista kävi selväksi, että matka oli todella onnistunut ja ylitti kaikki odotukset. Hotel Sindbad meren rannalla oli todella laadukas, siisti ja jokainen henkilökunnan jäsen sai toiminnallaan matkustajat tuntemaan itsensä tervetulleiksi. Se ei ollut pakotettua, päälle liimattua asiakaspalvelua, vaan luontaista halua saada vieraat viihtymään. Majoitus tapahtui Jukan mukaan valtavan isossa huoneessa. Hotellin höyrysauna ja lämmitetty uima-allas keräsivät värikkään ja monipuolisen aamupalan kanssa mittavat kehut. Aamu-uinnit Jukka tosin suoritti Välimeressä yhdessä nousevan auringon kanssa.

Golfkentällä homma sujui vähintään yhtä hyvin kuin hotellissa. Kenttä oli ajankohtaan nähden todella hyvässä kunnossa ja griinit ylittivät odotukset. Jukan mukaan kaikesta näki, että panostus golfiin on isoa ja kaiken halutaan olevan kunnossa pelaajia varten. Sitähän lomagolf on parhaimmillaan. Helppoa, rentoa ja mutkatonta. Kierroksien aikana henkilökunta kiersi autolla tarkistamassa, että kaikki on hyvin ja myivät samalla virvokkeita ja sämpylöitä. Se oli miellyttävä lisä. Jukan lomaviikkoon kuului kuusi kierrosta nautinnollista lomagolfia. Pelikin sujui omaan tasoon ja vielä paremmin. Tasoitus putosi matkan aikana ja sekös saa hymyn nousemaan korviin asti uuden kauden alla.

Ruokakulttuuri saa myös Jukalta hehkutusta. Tarjontaa riittää laidasta laitaan, eikä vaativakaan herkuttelija joudu pettymään. Hotellin aamupala oli niin kattava, että lounasta ei juuri tarvinnut päivisin nauttia. Illalliselle saakka pärjäsi mainiosti. Olutkin oli halpaa ja se tietenkin miellytti matkaajia. Tuliaisostoksilla Jukka pääsi käymään Hammametissa, jonne kyydin tarjosi paikallinen taksikuski. Siinä oli hieman seikkailunmakua. Kaikki sujui hyvin ja kotiväki sai tuliaiset kotiin pieniltä Hammametin kujilta. Matkakokemus oli kokonaisuutena niin positiivinen, että uusi matka on jo kiikarissa. Vinkki kohteesta tuli golfopas Martinilta, jonka toiminta kerää ylistystä Jukalta.

Todella hienoa, että kohteissa on golfoppaita, jotka laittavat itsensä likoon vieraiden puolesta, Jukka tiivistää ajatukset.

Uuden kauden startti kotimaan kentillä on jo aivan nurkan takana. 20.4.2024 Hartolassa pelataan kauden ensimmäinen kilpailu ja Jukka aikoo olla iskussa.

Svingi on kunnossa, rusketus pinnassa, siitä tulee jo pieni etulyöntiasema, Jukka naurahtaa lopuksi.

Toivotamme hyvää alkavaa kautta Jukalle ja tervetuloa matkalle uudestaan!