Long Stay -matkalla Espanjassa golfkausi ei katkea

Kirjoittaja: Jussi Evinsalo

 

Long Stay -matkasta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä minimissään neljän viikon matkoja huoneistomajoituksella, mutta Golf Plaisirilta löytyy Long Stay -kategorian alta myös kolmen viikon matkoja hotellimajoituksella. Keskitymme kuitenkin perinteisiin kuukauden Long Stay -matkoihin ja niitä yhdistäviin tekijöihin ja hyötyihin. Kuljetukset lentokentältä kohteeseen tapahtuvat joko yhteiskuljetuksilla tai vuokra-autolla matkakohteesta riippuen. Majoittuminen tapahtuu huoneistoissa, joissa on muun muassa asialliset ruoanlaittomahdollisuudet. Golfia saa pelata paljon, mutta muutakin ehtii. Välipäivät golfista mahdollistavat laajemman tutustumisen alueeseen. Esimerkiksi Almerimarissa vuokra-auto järjestyy helposti Golf Plaisirin henkilökunnan avustuksella ja auto toimitetaan huoneiston luokse sovittuna ajankohtana. Toimivat Wifi -yhteydet huoneistoissa mahdollistavat myös työskentelyn kohteessa, joten miksi hybridimallia ei soveltaisi Espanjasta käsin?

 

 

Almerimar on monelle suomalaiselle tuttu kohde. Golf Plaisirilla on suosituimpina ajankohtina reilusti yli sata asiakasta ja 4 golfisäntää kohteessa 1–4 viikon golfmatkasta nauttimassa.

Suomessa aurinko painuu mailleen marraskuussa. Espanjan Andalusiassa tilanne on toinen. Talvikuukausinakin keskimääräinen aurinkoaika päivittäin on yli 11 tuntia. Lämpötilat eivät toki ole kesäisen helteisiä, mutta esimerkiksi helmikuun 16–19 astetta tai maaliskuun 18–20 tuntuvat hyvältä. Kuukauden mittainen pätkä päivittäistä aurinkoa lataa D-vitamiinivarastoja ja sillä on merkittävä vaikutus hyvinvointiin. Valon vaikutusta henkiseen -ja fyysiseen hyvinvointiin on syytä korostaa. Iltakävelyllä kevyttä takkia voi laittaa päällensä samalla, kun arpoo illalliskohdetta. Paellaa tunnelmallisessa ravintolassa vai tapaslajitelma paikallisen Vino tinton kera huoneiston parvekkeella pimeässä illassa?

 

Golfkärpäsen puremana mailoja ei tarvitse sijoittaa varaston perälle koko talvikaudeksi, eikä koko pimeää kautta tarvitse harjoitella sisällä hallissa. Kun keskelle pimeää kautta sijoittaa kuukauden pelipätkän auringossa, tuntuu tauko peleistä merkittävästi lyhyemmältä. Parhaimmillaan voi tuntua siltä, ettei taukoa ole ollut juuri ollenkaan. Sillä on myös merkittävä vaikutus pelin sujuvuuteen ja

sitä kautta pelaamisen mielekkyyteen. Svingi pysyy notkeana ja mailat tottelevat tuttuun tapaan, kun kosketus niihin ei katkea yli puoleksi vuodeksi. Lähteminen uuteen kauteen on helpompaa, kun heti alkukaudesta peli on uomissaan.

Golf Plaisirin Almerimarin Long Stay -matkalla majoitutaan huoneistoissa, jotka sijaitsevan viihtyisän huvivenesataman vieressä.

Kokeneet golfoppaat Long Stay -matkustajien tukena Almerimarissa

Almerimarissa Välimeren rannalla, 40 kilometrin päässä Almerian kaupungista vieraiden lomasta kuluvalla kaudella ovat huolehtineet kokeneet golfoppaat Pirjo Laitila ja Esa-Tuomas (ET) Malinen. Ensikosketuksen he ovat saaneet Almerimariin jo vuonna 1996. Heistä voidaan hyvällä omalla tunnolla jo puhua paikallisina, jotka tietävät, mistä narusta milloinkin vetää. Siesta ei vielä kuulu heidän arkirytmiinsä kuitenkaan, heidät tavoittaa myös lepohetken aikaan. He ovat kymmenien vuosien aikana nähneet tyytyväisiä asiakkaita, jotka kerta toisensa jälkeen palaavat kohteeseen. Mutta miksi näin on?

”Täällä on miellyttävä olla. Aurinko paistaa keskimääräisesti paljon. Kaikki on lähellä ja se edesauttaa loman onnistumista”, Pirjo ja ET toteavat kuin yhdestä suusta.

Kaikissa Golf Plaisirin kohteissa, joihin tehdään viikkomatkoja, löytyy myös skandinaavinen golfopas. Oppaan läsnäolo poistaa vieraiden harteilta lähes kaikki käytännön järjestelyt ja säätämiset. On myös turvallisuuden kannalta mukava tietää, että aina on numero, johon soittaa. Tilanteessa kuin tilanteessa, kellonajasta riippumatta, golfoppaan saa kiinni ja apu on lähellä.

”Olemme vuosien aikana joutuneet monien erilaisten tilanteiden eteen ja selvinneet kaikista kiitettävästi”, Pirjo kertaa muistojaan.

Pirjo ja ET ovat nähneet vieraiden nauttivan hienosta 27 väylän kentästä, mutta myös kaikesta muusta golfin ulkopuolella. Vieraiden kokemukset kuukauden peleistä keskellä off -seasonia kotimaassa kertovat sen palvelevan golfharrastusta ja tuntuman yllä pitämistä. Pelien ulkopuolella Almerian kaupunki on suosittu vierailukohde ja Almerimarin sympaattinen rantakylä kerää kiitosta venesatamineen ja autenttisine espanjalaisravintoloineen.

”Kyllä sillä on positiivista merkitystä, että pääsee pelaamaan auringossa ja vehreällä kentällä keskellä talvea”, ET tietää kokemuksesta.

 

Pirjo Laitila ja Esa-Tuomas ”ET” Malinen ovat toimineet Golf Plaisirin golfisäntinä Almerimarissa jo kolmatta golfmatkakautta. Ensi vuoden alusta heidät tapaa samoissa tehtävissä Espanjan Villaitanassa, Costa Blancalla.

Mitäs sitten, kun vettä sataa ja kenttä on kiinni?
Vaikka Almerimarissa aurinko paistaa keskimääräisesti 320 päivänä vuodessa ja sadepäiviä on verrattain vähän, tulee vettä välillä rankastikin ja kenttä pysyy suljettuna. Silloin voi kirjan kanssa

käpertyä sohvalle viltin alle ja nautiskella rauhallisuudesta kahvikuppi kädessä. Pirjo ja ET pyrkivät omalla aktiivisella toiminnallaan luomaan aktiviteetteja myös sadepäiviin. Yhteen nopeasti hitsautuva ryhmä kokoontuu usein hotellilla tai klubilla sateen ropistessa ikkunaan. He pelaavat pelejä tai keksivät muuta ryhmätoimintaa fiiliksen mukaan. Näissä tilanteissa korostuu golfoppaiden sydämellinen suhtautuminen vieraiden viihtymiseen ja onnistuneen lomakokemuksen saamiseen. Ja mikä parasta, ryhmähenki nousee entisestään ja uusia pelikavereita löytyy monesti myös kotimaan viheriöille.

”Näillä golfmatkoilla tapaa samanhenkisiä ihmisiä ja usein syntyy myös pysyviä ystävyyssuhteita. Sitä on hienoa katsoa vierestä”, Pirjo ja ET päättävät hymyssä suin.