Viveiro Golf

Viveiro Golf

Parasta Kap Verdellä

Viveiro Golf on Kap Verden ensimmäinen ja ainoa nurmigolfkenttä, joka sijaitsee Salin saarella. Jos Kap Verdessä olisi rajoittamattomasti makeaa vettä, golfkenttiä olisi huomattavasti enemmän turisteja houkuttelemaan, kuten Kanariansaarilla ja Mallorcalla. Salissa ei kuitenkaan ole luonnollista makeaa vettä. Viveiro Golfin rakentaminen ja ylläpito ovat varmasti olleet työläitä vähintäänkin haastavissa olosuhteissa. Kova työ on johtanut vaikuttavaan golfkenttään, joka on niin sanottua Arizona Desert -tyyliä, jossa väylät ovat wasteland-alueiden reunustamia.
Kap Verde koostuu kymmenestä pääsaaresta, joista yhdeksän on asuttuja. Sal, jossa on suurin kansainvälinen lentokenttä, vastaanottaa suurimman osan vuosittain saariryhmää vierailevista turisteista. Saariryhmä sijaitsee keskellä Atlanttia, noin kolme tuntia Kanariansaarilta etelään, Afrikan rannikon ulkopuolella. Turisteja houkuttelevat ennen kaikkea tasainen, lämmin ilmasto, jossa on 360 aurinkopäivää vuodessa, sekä kauniit hiekkarannat.
Sal on pieni saari, noin 30 km pitkä ja 12 km leveä, mikä tarkoittaa, että etäisyydet ovat lyhyitä. Golfklubilta on vain muutama minuutti viehättävään rannikkokaupunkiin Santa Mariaan. Päivisin Santa Maria saattaa tuntua uneliaalta, mutta iltaisin pieni kaupunki herää eloon, ja sekä paikalliset, että turistit vaeltelevat pääkatua pitkin. Täällä on suhteellisen laaja valikoima hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat kattavan valikoiman kansainvälisiä ruokalistoja sekä paikallisia erikoisuuksia. Kokeile mielellään kansallisruokaa Cachupaa, joka on runsas keitto. Hiekkarannat ovat kauniita, mutta myös karu luonto on omalla tavallaan kaunis.
Kun portugalilaiset löysivät saaret vuonna 1456, ne olivat asumattomia. Nykyään väestö on sekoitus, josta löytyy muun muassa eurooppalaisten jälkeläisiä. Se antaa enemmän eurooppalaisen kuin afrikkalaisen tunnelman. Täällä pärjää hyvin englannilla, vielä paremmin portugalilla ja parhaiten kreolilla.
Kap Verde sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, mikä tarkoittaa, että lämpötilaerot ovat pieniä. Lämpötila laskee harvoin alle 20 asteen ja ylittää harvoin 30 astetta. Meren tuoma jatkuva tuuli on miellyttävä keskellä päivää, kun on kuuminta, ja houkuttelee monia surffaajia. Tuuli on jatkuva tekijä, joka on otettava huomioon myös golfkentällä.

Tiedot

Golfopas Kyllä
Lähialueen kentät 9 reikää (hiekkakenttä São Vicenten saarella)
Matka lentokentältä 17-18 km hotellista riippuen
Lähin kaupunki Santa Maria, 100 metriä – 3 km hotellista riippuen
Oheistapahtumat Kilpailuja, retkiä ym.

Mitä matkaan sisältyy?

Alkaen: 0€

7 yötä kahden hengen huoneessa hotellissa
Aamiaismajoitus tai all inclusive
5 greenfee, mukaan lukien kuljetus golfkentälle ja hotellille
Lento
Lentovero
Golfbägin kuljetus
Lentokenttäkuljetus
Skandinaavisen tai englanninkielisen golfoppaan palvelut

Valuutta
Paikallista valuuttaa, Kap Verden escudoja, ei voi käyttää Kap Verden ulkopuolella. Älä siis vaihda liikaa escudoja. Koska pankkiautomaatteja on hyvin vähän, kannattaa ottaa mukaan euroja käteisenä. Eurot hyväksytään yleisesti suurimmissa turistikohteissa.

Lentokenttävero
Kap Verdessä vaaditaan lentokenttävero, joka sisältyy matkan hintaan. Sinun täytyy täyttää verkkolomake maahantulotiedoilla, jossa on kaikkien matkustajien nimet, syntymäajat, passinumerot, kansalaisuus ja passin viimeinen voimassaolopäivä viimeistään 7 päivää ennen lähtöä.

Turistivero
Monissa kohteissamme paikalliset viranomaiset perivät erityisen turistiveron hotelliyöpymisistä. Tämä turistivero lisätään hotellilaskuunne ja maksetaan uloskirjautumisen yhteydessä. Lue lisää turistiveroista täältä.

Sää tällä hetkellä

weather-icon28.3℃

Viveiro Golf

Huolimatta useista huhuista eri golfprojekteista Kap Verdessä, vasta vuonna 2024 Viveiro Golf avasi 18-reikäisen kenttänsä. Golfkenttää hallinnoi ja omistaa italialainen perhe, joka rakastui Kap Verdeen ja on toiminut saarella 1980-luvun alusta lähtien. Mutta miten voi luoda golfkentän saarelle, jolla ei ole makeaa vettä?

Useiden vuosien testaukset löytää ruoholaji, joka kestäisi suolaista ja kierrätettyä vettä Kap Verden erityisolosuhteissa, ovat olleet ratkaisevia. Kentän on suunnitellut italialainen Fulvio Bani, joka sai tehtäväkseen luoda kansainvälisen tason golfkentän minimaalisilla nurmialueilla. Tuloksena on ainutlaatuinen kenttä, joka muistuttaa niin sanottuja Arizonan autiomaakenttiä, joissa vihreät väylät erottuvat jyrkästi ympäröivistä wasteland-alueista.
Kenttä on kaunis ja jännittävä ja se eroaa merkittävästi Pohjoismaiden kentistä. Hanke, joka ensi silmäyksellä vaikutti mahdottomalta, on tullut todeksi. Se on vaikuttava saavutus.
Kun seisot tiillä ja katsot avausreikää, näyttää siltä kuin vihreä ruoho olisi rullattu suoraan karuun luontoon, ja pelialue on kuin vihreiden saarien täyttämä. Tiiauspaikka on saari ja lyöt pallon väyläsaarelle, jonka edessä voi olla wasteland-alue suoraan viheriön edessä. Se on uskomattoman erilainen ja näyttävä. Ruohoalueiden ja wasteland-alueiden välinen raja on terävä. Ei ole karheikkoa, joten pelaaminen on nopeaa ja löydät pallosi helposti. Useimmissa rei’issä on samanlainen rakenne vihreiden saarialueiden kanssa. Sillä minimoidakseen kasteltavat alueet.
Reiän 3 tiiltä näkee meren molemmin puolin golfkenttää, ja tuuli puhaltaa täällä erityisen voimakkaasti. Tuuli on jatkuva tekijä, joka on otettava huomioon, mutta se auttaa myös pitämään lämpötilan aina miellyttävänä – ei liian kylmänä eikä liian kuumana. Viheriöalueet ovat kauttaaltaan erittäin hienot ja näyttävät vihreiltä saarilta, joita ympäröi usein punertava hiekka pelialueen ulkopuolella.
Kentällä on suurempi lampi, joka tuo lisäulottuvuuden ainutlaatuiseen väriskaalaan, jossa vihreä ruoho, punainen maa, valkoinen hiekka ja musta laavahiekka sekoittuvat. Reikä 4 on tyylikäs dogleg, jossa joudut lyömään lammen yli toisella lyönnilläsi, ja myös seuraavassa par 3 -reiässä lampi on pelissä. Sinun täytyy flirttailla oikean puolen bunkkerien kanssa välttääksesi veteen viettävän rinteen vasemmalla puolella.
Ensimmäiset yhdeksän reikää olivat käytössä vuodesta 2022 lähtien, ja viimeiset yhdeksän reikää avattiin vuonna 2024. Viimeisillä rei’illä on hieman erilainen luonne, ja siellä on useita strategisesti sijoitettuja väyläbunkkereita ja yleisesti ottaen leveämpiä väyliä sekä suurempia viheralueita. Tämä antaa perinteisemmän golfkentän tunteen, vaikka kontrasti väylien ja wasteland-alueiden välillä on edelleen terävä. Viimeisillä yhdeksällä reiällä kenttä kulkee melkein koko matkan merenrantaa pitkin. Reikä 12 pyrkii ehdottomasti olemaan kentän signature-väylä. Väylä on reunustettu palmuilla, ja viheriö avautuu äärettömän meren kimaltaessa taustalla. Seuraava par 3 -reikä kulkee merenrantaa pitkin ja on myös poikkeuksellisen kaunis. Viveiro Golf on jo nyt hyvä golfkenttä, mutta se paranee entisestään ajan myötä.
Omistajaperheellä on myös saaren ainoa taimitarha ja kasvitieteellinen puutarha, mikä on sekä käytännöllistä, että ehkä myös edellytys golfkentän ylläpitämiselle Kap Verdessä. He ovat istuttaneet lähes 10 000 palmua, jotka tulevat kehystämään kenttää entisestään, kun ne kasvavat täyteen mittaansa. Pallot makaavat täydellisesti väylillä, viheriöalueet ovat kauniita, ja viheriöt ovat suuria ja sopivasti kumpuilevia.
Viveiro Golf erottuu monista muista golfkentistä muutamalla tavalla. Kentällä ei ole karheikkoa, ja jos päädyt väylän ulkopuolelle, olet wasteland-alueella. Sinne varmasti päädyt muutaman kerran kierroksen aikana. Wasteland-alueet koostuvat erilaisista alustoista, eikä ole ongelma lyödä punaisesta maasta tai hiekasta, mutta se tuntuu epämukavammalta. Pienet kivet tai laavahiekka voivat vahingoittaa mailoja. Islannissa kaikilla on maila tätä tarkoitusta varten. Täällä tämä on ratkaistu siten, että kaikilla on pieni matto, jolta lyödä, kuten monilla kentillä Skotlannissa talvikuukausina. Matto on hieman karheikkoa muistuttava, joten olet hieman rangaistu, kun olet pelialueen ulkopuolella, mutta vältät riskin vahingoittaa varusteitasi. Tiiauspaikat ovat tekonurmea, joka on peitetty ohuella kerroksella hiekkaa.
Harjoittelualueet ovat hyvät. Niillä on puttiviheriö ja pitch-alue klubitalon yhteydessä. Range on noin 300 metriä pitkä, mutta täällä ei ole investoitu nurmialueisiin, joten lyönnit suuntautuvat sorakentälle. Klubitalo on tällä hetkellä väliaikainen ratkaisu, joka on rakennettu muutamasta parakista, mutta siellä on wc, vastaanotto, jossa on rajallinen valikoima golfvarusteita, mahdollisuus vuokrata mailoja, kärryjä tai golfautoja ja ennen kaikkea baari, joka tarjoaa hyvää paikallista kylmää olutta kierroksen jälkeen – yksinkertaista mutta viehättävää.
Tulevaisuuden suunnitelmat ovat kunnianhimoiset. Suunnitelmissa on jo lisätä yhdeksän reikää sekä uusi klubitalo ja hotelli suoraan golfkentän yhteyteen. Tämä ei ole pieni harrastusprojekti, vaikka vetovoimana on isä Gianninin intohimo golfiin. Hän tuli tänne yli 40 vuotta sitten rakentaakseen ja ylläpitääkseen hotelleja saarella. Lisäksi hän on ollut tärkeässä roolissa Kap Verden kehittämisessä matkailukohteena. Viveiro Golf on yksi askel tässä kehityksessä.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Aavikkorata / Arizonan tyyliin
Tietoa kentästä Par 72 6005 5411 4588
Tasoitusraja 54
Golfkentän suunnittelija Fulvio Bani

Melia Dunas Beach hotel

Tämä on klassinen all-inclusive-hotelli suoraan rannalla, houkuttelevassa ja vehreässä ympäristössä. Hotellissa on useita allasalueita ja pieni ravintolatori. Hotellissa on viisi ravintolaa ja useita baareja. All-inclusive-pakettiin sisältyy aina illallinen buffetravintola Mosaicossa, mutta voit myös varata pöydän kolme kertaa viikon aikana eri à la carte -ravintoloista. Hotellissa on myös useita baareja, joissa paikalliset yksinkertaisemmat väkevät alkoholijuomat, talon viini, olut ja virvoitusjuomat sisältyvät hintaan.

Huoneet ovat noin 40 neliömetrin kokoisia ja sisustettu vaalein värein, joissa on tummaksi petsattuja puuyksityiskohtia. Jokaisessa huoneessa on parveke tai terassi ja ilmastointi. Lisäksi niissä on tallelokero, vedenkeitin, hiustenkuivaaja ja satelliittikanavilla varustettu televisio.
Hotelli sijaitsee Algodoeiro Beachillä, ja Santa Marian kaupunkiin on vain 3 km, jossa on hyvä valikoima ravintoloita. Jos haluat hemmotella itseäsi, voit vierailla hotellin YHI-spassa rentouttavassa hieronnassa tai hoidossa.
Hotelli ulottuu pitkälle ja kapealle tontille. Sisäänkäynnistä ja vastaanotosta on suhteellisen pitkä matka merelle. Rannan varrella on lisää hotelleja ja pieni rantapromenadi. Pienellä keinotekoisella saarella keskellä rantaa sijaitsee Bikini Beach Club, jossa on uima-allas, ravintola ja tyylikäs loungebaari, joka on avoinna sekä päivisin että iltaisin. Rantapromenadin varrella on myös lisää baareja ja ravintoloita, jotka eivät kuulu all-inclusive-konseptiin. Rannalla on hienoa hiekkaa, mutta vedessä on kiviä ja kivimuodostelmia. On tärkeää huomata, että vesi syvenee nopeasti ja vaikka ranta on suhteellisen suojaisa, voi siellä olla suuria aaltoja tuulisella säällä.

Tiedot

Standard starstarstarstarstar
Huoneita 313
Rakennettu 2014
Tietoa 5 ravintolaa, useita baareja, allasalue, kuntosali, tennis, spa
Etäisyys Golfkentälle 1 km

Hotel Odjo d’Aqua

Odjo d'Agua on yksi vanhimmista hotelleista Salilla ja sijaitsee suoraan Santa Marian rannalla. Tämä viehättävä hotelli tarjoaa persoonallisen ja rustiikkisen ilmapiirin, ja se on koristeltu taiteella ja vanhoilla valokuvilla, jotka kuvaavat saaren historiaa. Hotellin sydän, ravintola, tarjoaa ulkoterassin aivan rantaviivalla, jossa viihdytään pitkään.

Hotelli koostuu useista eri rakennuksista, mikä voi tuntua hieman sekavalta, mutta se lisää sen ainutlaatuista viehätystä. Huoneet, jotka ovat noin 20 neliömetrin kokoisia, ovat persoonallisesti sisustettuja ja vaihtelevat tyyliltään, taiteeltaan ja suunnittelultaan. Standard -huoneet ovat tyylikkäitä ja kylpyhuoneet ovat raikkaita, ne ovat suhteellisen pieniä verrattuna moderneihin hotelleihin. Kaikissa huoneissa on parveke ja ilmastointi. Joissakin parvekkeissa on kulkuparvekkeet, joissa muut vieraat voivat kulkea ohi.
Vaikka hotellissa ei ole kuntosalia, siellä on tarjolla kylpylähoitoja ja elävää musiikkia muutamana iltana viikossa. Hotellissa on kaksi uima-allasta, joista toinen ulottuu kuin laituri mereen. Sijainti on ihanteellinen, vain muutaman metrin päässä sekä rannasta että Santa Marian keskustasta.

Vaikka hotellin ravintola on korkeatasoinen, hintaan sisältyy vain aamiainen. Lähistöllä on myös monia ravintoloita. Salilla etäisyydet ovat lyhyitä, ja vaikka majoittuisit suoraan Santa Marian rannalla, golfkentälle on vain 3 km. Ranta on 8 km pitkä ja sitä pidetään yhtenä saaren kauneimmista. Vaikka hiekka ulottuu niin pitkälle kuin silmä kantaa, vedessä on joitakin litteitä kiviä. Vesi syvenee nopeasti, ja aallot ovat ennemmin sääntö kuin poikkeus.

Odjo d’Agua on 4 tähden hotelli ja sieltä saattaa puuttua joitakin mukavuuksia, jotka löytyvät 5 tähden all-inclusive-hotelleista. Mutta täydellisellä sijainnillaan suoraan rannalla ja ainutlaatuisella viehätyksellään se tarjoaa kokemuksen, johon tavanomaiset kansainväliset hotellit eivät voi vastata.

Tiedot

Standard starstarstarstar
Huoneita 113
Rakennettu 1998/2000, uusi osa 2018
Tietoa Ravintola, 3 baaria, 2 uima-allasta
Etäisyys golfkentälle 4 km

Tiedustelu

Yhteystiedot

loading Request sent Request failed to send, please try again later or call us instead Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.