Golfia Kapkaupungissa

Useimmat golfarit, jotka matkustavat Etelä-Afrikkaan, käyvät Kapkaupungissa tai Länsi-Kapissa, erityisesti viinialueella Stellenboschin ympärillä. Alueella on noin 40 golfkenttää, joista löytyy esimerkiksi Etelä-Afrikan vanhin golfklubi, Royal Cape, joka avattiin jo vuonna 1885.

Parhaiten arvostetut golfkentät Kapkaupungin ympäristössä ovat Arabella Golf Club ja Pearl Valley Golf Club, jotka molemmat ovat huippukenttiä Etelä-Afrikassa. Yleisesti ottaen Etelä-Afrikan parhaita golfkenttiä ei löydy Kapkaupungista, mutta alue on tunnettu kenttien korkeasta tasosta sekä suunnittelussa että laadusta. Lisäksi maisemat ovat erittäin kauniita.

Valtaosa turisteista matkustaa Kapkaupunkiin muista syistä kuin vain golfia pelatakseen. Alueella on paljon nähtävää, ja Stellenboschin viinialue on erittäin suosittu. Siellä on peräti 200 viinitilaa, ja monet ihmiset kiertävät eri viinitiloilla maistellen viinejä. Useilla tiloilla on juuret 1600-luvun lopulta, ja ympäristö itsessään on yksi syy vierailla alueella.

Tafelberg, Cape Point ja Robben Island ovat kolme suosittua nähtävyyttä Kapkaupungissa. Jos ottaa köysiradan Tafelbergille, on upeat näkymät koko Kapkaupunkiin ja False Bayhin.

Cape Pointia pidetään usein Afrikan eteläisimpänä niemimaana ja paikkana, jossa Atlantin valtameri muuttuu Intian valtameriksi. Todellinen piste löytyy noin 15 kilometriä Kapkaupungin kaakkoispuolelta Agulhasissa.
Menneiden merenkulkijoiden kannalta Cape Point oli kuitenkin tärkeä merkkipaalu, jossa kurssi muutettiin jatkosatamia varten. Tämä on todennäköisesti syy, miksi paikka on niin tunnettu. Maisemat ovat upeat, ja koko luonnonpuisto on elämys itsessään. Vankilasaari Robben Island on merellä samalla tavalla kuin Alcatraz. Mandela vietti siellä 18 vuotta elämästään. Vankilasaari on nyt museo, ja sinne kulkee veneitä useita kertoja päivässä, kun sää sallii.

Itse Kapkaupunki, joka on Etelä-Afrikan toiseksi suurin kaupunki, on ehdottomasti vierailun arvoinen, samoin kuin kaikki rannat Atlantin rannikolla ja False Bayssa. Useimmille Kapkaupunki on unelmien matkakohde, mutta myös matkakohde, johon halutaan palata. On aina enemmän tutkittavaa ja löydettävää.

Safari on myös yksi niistä asioista, jota yleisesti yhdistetään Etelä-Afrikkaan. Lähimmät Big 5 Game -puistot sijaitsevat noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista itään.

Golfmatkamme Kapkaupunkiin