Golf Plaisirin opintomatka Costa Navarinoon

Teksti: Tobias Sandén

Tänä vuonna Golf Plaisirin työntekijöiden yhteinen opintomatka toteutettiin Costa Navarinoon. Mukana oli 28 osallistujaa toimipisteistämme Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta. Näiden vuosittaisten matkojen tarkoituksena on  tutustua golfkohteisiin, joihin toteutamme matkoja asiakkaillemme ja samalla antaa meille mahdollisuus vahvistaa siteitä työtovereiden ja yhteistyökumppaneiden kesken. Costa Navarinolla on erityinen paikka monien kollegoidemme ja asiakkaidemme sydämissä, ja moni sanoo sen olevan Euroopan paras golfkohde. Itselleni tämä matka Costa Navarinoon oli ensimmäinen, ja olinkin kohteeseen saapuessani todella innoissani.

Hotelli
Hotellimme Westin Costa Navarino, jossa majoituimme on viehättävä hotelli, jolla on viisi ansaittua tähteä. Hotelli on suuri, mutta erittäin viihtyisä. Hotellialue on kuin pieni kylä, josta löydät viihtyisän aukion eri kahviloineen ja ravintoloineen. Hotellihuoneita on paljon erilaisia ja eri kerroksissa. Huone, jossa yövyin oli melko klassinen ja moderni kahden hengen huone. Mukava sänky useilla tyynyillä, iso ja tilava parveke, wc sekä suihkulla että kylpyammeella ja nykyaikainen ratkaisu, jossa wc:n ja makuutilan välissä on avoin ikkuna. Saman Costa Navarino Dunes-resortin alueelta löytyy myös toinen hotelli, The Romanos, joka on yhteydessä Westiniin mainitun kylän kautta. Romanos kuuluu Marriott Luxury Collection -kokoelmaan, ja jos viisi tähteä ansaitsi Westinissä, ne tulevat vieläkin ansaitummiksi The Romanosissa. Täällä saat myös entistä yksityisemmän ja intiimimmän kokemuksen.
Koska matkustimme Costa Navarinoon normaalikauden ulkopuolella, vain muutama päivä ennen hotellin sulkemista talven ajaksi, kaikki ravintolat olivat kiinni, paitsi buffetravintola, jossa nautimme sekä aamiaisen että illallisen. Buffeet ravintola on korkeatasoinen ja löydät sekä aamupalabuffeesta että illlallisbuffeesta runsaan buffeetpöydän lisäksi kokin, joka valmistaa ruokaa esim. aamiaisella omelettia tilauksesta. Joskus samanlaisissa hotelleissa tulee tunne, että henkilökunnalla ei ole aina paras päivä. Täällä ei tunnu siltä. Costa Navarinossa koko henkilökunta on aidon sympaattisen oloisia, caddiemasterista munakaskokkiin.

Golf

Kaksi kenttää, Hills ja Olympic Course, sijaitsevat vuoristossa noin 20 minuutin bussikuljetuksen päässä Dunesin klubitalolta. Saapuessasi Costa Navarino Hills klubitalolle, (joka palvelee siis sekä Hillsin ja Olympicin pelaajia) aistit laadun ja hienostuneen tunnelman jo klubitalolla ja harjoittelualueella. Golfautot ovat suorassa rivissä odottamassa ja henkilökunta on valmis auttamaan bägien ja kysymysten kanssa. Matkalla kohti Hills-kenttää ohitamme harjoitusviheriön ja pitch-alueen. Kaikki on virheettömässä ja viimeistellyssä kunnossa, vaikka ollaan marraskuun lopussa, eikä kohteeseen odoteta enää loppu vuonna isoja ryhmiä, koska hotellit ovat kiinni. Olet hyvin iloinen nähdessäsi tämän ja jos ei olisi tiukkaa aikataulua ja niukasti aikaa, olisin mielelläni viettänyt koko päivän tai kaksi näillä harjoitusalueilla.

Ensimmäinen kierroksemme pelataan Hills-kentällä ja omalta osaltani tämä on rakkautta ensisilmäyksellä. Ajattelin, että löydän vuoristomaisemista lyhyen kentän, jossa leveiden väylien puute pakottaisi minut pelaamaan rautamailoilta lähestulkoon joka tiiltä. Sen sijaan kävi ilmi, että kentän väylät olivat itse asiassa melko leveät ja väylien pituus saa sinut valitsemaan bägistä pisimmän mailan. Jopa Hillsin viheralueet ovat melko reilun kokoisia. Mielestäni kiehtovin asia kentässä on se, kuinka erilaisilta kaikki väylät tuntuvat. Suurin osa rei’istä on oliivitarhojen reunustamia, ja toisinaan tarjoutuu upeat näkymät laakson alueelle. Reiät asettuvat kuin leimat uskomattoman kauniiseen maisemaan.
Pikaisen lounaan jälkeen odottaa kierros Olympic-kentällä. Silti hieman hämmästyneenä Hillsin laadusta, tunnen olevani kuin pieni lapsi jouluaattona. Olympicin ensimmäiset yhdeksän reikää pyörivät melko tasaisella pinnalla. Kentässä ei ole mitään vikaa, mutta mielestäni se ei tuota samaa fiilistä kuin Hills. Molemmilla kentillä pelasimme keltaisella teellä, ja Hillsissä se tuntui meille hyvältä vaihtoehdolta, kun taas Olympicilla valkoinen tee olisi voinut olla parempi. Pari lyhyttä Par kolmosta pelataan alle 100 metrisinä ja tässä olisin halunnut nähdä muutaman metrin lisää, vaikka kieltämättä lyhyet väylät lisäsivät hauskuutta ja erilaist haastetta peliin. Ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen ovet uuteen maailmaan avautuvat. Nyt tulemme ulos vuoren rannikon puolelle ja melkein kaikilta takalenkin väyliltä on maaginen näkymä lahdelle ja ehkä juuri sen ansiosta myös nämä väylät koetaan paljon paremmiksi suunnittelun suhteen. Golf alkaa olla vähemmän tärkeä ja kyse on yhä enemmän täydellisen valokuvan saamisesta. Kierroksen jälkeen meillä on aikaa istua terassilla hetki. Pimeys alkaa pian tunkeutua ja lähestyvä myrsky luo hienon spektaakkelin horisontissa räiskyvien salamoiden kanssa. Kun palaamme hotellille, myrsky on saapunut. Sade on kovaa ja ukkonen lähestyy. Huoli huomisen kierroksen perumisesta on käsinkosketeltava.

Klo 06:30 on aamiaisen aika. Keskustelun aiheena on ukkosmyrsky, joka klo 01:40 oli periaatteessa suoraan hotellin yläpuolella. Valo ja ääni tulivat yhtäaikaisesti ja kesti useita sekunteja. Vielä nytkin aamiaisen aikana ukkosmyrskyn äänet kuuluvat ja tuntuu uskomattoman kaukaiselta ajatukselta päästä golfkierrokselle. Päätämme kuitenkin ottaa shuttlekuljetuksen Bay-kentälle, jotta voimme ehkä odottaa parempaa säätä tulevaksi siellä.

Bay-kenttä sijaitsee suoraan Hills ja Olympic -kenttien alapuolella, joten kuljetus on muutaman minuutin lyhyempi. Tämän lyhyen bussimatkan aikana sää alkaa tosiaan hieman selkiytyä ja toivo nousee. Kun saavumme Baylle, aamuauringonsäteet alkavat valaista upeaa maisemaa ja ilo nousee, kun tajuamme, että voimme aloittaa kierroksen. Bay on uskomattoman kaunis kenttä, joka sijaitsee juurikin lahden rannalla, niinkuin nimikin paljastaa. Vilkaisu tuloskorttiin kertoo suhteellisen lyhyestä kentästä, joten päätämme pelata radan valkoiselta teeltä. Yön sateinen sää on ollut radalle rankka ja väylältä on vaikea löytää kuivia kohtia. Maaliskuulta marraskuun alkuun sijoittuvan matkakauden aikana tämä paikka on uskomattoman aurinkoinen, ja sää on loistava aikaisesta keväästä myöhään syksyyn.

Jo ensimmäisellä reiällä ympäristö tuntuu upealta. Väylä taittuu alamäkeen ja pelataan veden suuntaan. Erittäin kaunis ja miellyttävä reikä pelata. Toinen reikä on lyhyt ja se pelataan rantaa pitkin. Haastava, mutta uskomattoman ihana reikä tämä numero kaksi, ja olemme vasta aloittaneet. Superlatiivit pursuavat suustamme ylistäessämme Bay-kentän väyliä. En tiedä olenko koskaan ollut kentällä, jossa niin moni väylä on ympäristöltään ja maisemiltaan niin sanattoman kauniita. Pelattavuuden kannalta Bay soveltuu kuitenkin paremmin keskitason pelaajille ja korkeantasoituksen pelaajille. Kuten sanoin, pelasimme valkoiselta teeltä ja ottaen huomioon sekä kosteuden että tuulen, luultavasti pelasimme kentän mahdollisimman pitkänä. Väylät ovat hauskoja ja monipuolisia. Huolimatta valtavasta sateesta, kenttä ei ole lainkaan mutainen, joka kertoo kentän rakennuksen ja huolenpidon korkeasta laadusta. Kierroksen jälkeen olemme täysin samaa mieltä siitä, että olemme etuoikeutettuja, kun meillä on mahdollisuus pelata näillä kentillä. Tämä on unohtumaton kokemus kaikille.

Pakkaamme nopeasti kamat autoon palataksemme takaisin hotellimme vieressä sijaitsevalle  The Dunes -kentälle. Olen kuullut muutamilta, että tämä on paras kenttä Costa Navarinossa, joten olen varma etten tule taaskaan pettymään. Päinvastoin. Tällä kentällä on kaikki ominaisuudet, jota voin toivoa. Hyviä ja mielenkiintoisia reikiä, jossa runsaasti hyvin suunniteltuja tiiauspaikkoja sekä tilaa laskeutumisalueella. Jos missaat väylän, se tulee kalliiksi. Jos missaat greenin, se tule vielä kalliimmaksi. Tämä kenttä tarjoaa myös upean ympäristön ja näkymät. Myönnettäköön, että tuulta on tänä päivänä enemmän kuin tarpeeksi, mutta jopa keltaiselta teeltä tämä kenttä tuntuu huomattavasti kovemmalta kuin Bay valkoisesta teeltä. Esteet ovat hyvin sijoiteltu tiiltä katsottuna ja tällä kentällä on yleensä hieman syvempiä ja vaikeampia väyläbunkkereita. Parasta välttää näitä.  Rankkasade ja kova tuuli yllättää meidät viimeisen kolmen reiän aikana ja saamme jopa rakeita niskaan. Peliryhmässämme tehdään olosuhteet huomioiden silti harvinaisen hyviä tuloksia tämän kierroksen aikana ja koemme todella mieleenpainuvia hetkiä.

En voi kuin suositella koko sydämestäni matkaa tänne. Sanat eivät riitä kertomaan miten upea Costa Navarino on. Kaikille muodostuu omasta pelitasosta ja kokemuksesta riippuen oma suosikkikenttä. Golfauto on välttämätön näillä kentillä. Tasoerot ja joskus pitkät etäisyydet reikien välillä eivät tuntuisi ollenkaan hauskalta kävellen. Golfauton käyttö ei pilaa kokemusta täällä eikä liikuntaakaan jää puuttumaan. Yhdelle kierrokselle tulee silti 10 000 askelta ja pitkiäkin matkoja voi kävellä silloin tällöin, kunhan pelikumppani hoitaa golfauton kuskin roolia. Euroopassa on monia loistavia lomakohteita, ja on hieman mahdotonta asettaa eri lomakohteita paremmuusjärjestykseen, mutta voin rehellisesti sanoa, että ei ole toista paikkaa, johon menisin mieluummin.

 

Lue lisää Golf Plaisirin matkoista Costa Navarinoon >>