Matkamuistoja / Costa Navarino – kuin pala taivasta

Kirjoittaja: Jenni Vellonen

Tutustuin Costa Navarinoon vuoden 2019 lopulla vieraillessani kohteessa useamman suomalaisen Pron kanssa. Kreikkalainen vieraanvaraisuus ja luonto tekivät suuren vaikutuksen, puhumattakaan golfkenttien ja hotellien laadusta.

Tuolloin Costa Navarinossa oli kaksi täysimittaista golfkenttää The Dunes ja The Bay, nykyisin valikoima on laajentunut neljään kenttään, kun silloin vielä rakenteilla ollut Costa Navarinon Hills projektiosuus saatiin päätökseen kahden täysimittaisen golfkentän ja klubitalon osalta. Kentät kantavat nykyisin nimiä The Hills Course ja International Olympic Academy Golf Course.

Costa Navarinossa on huomioitu upeasti riittävä veden saanti golfkentille, kenttien hoito, liikkuminen kentillä ja hotellien sekä kenttien välillä, upea ympäristö, ja todella vieraanvarainen palvelu.
Asiakkaana tunnet itsesi arvostetuksi ja tärkeäksi, tunnet kuinka rakennukset ja golfkentät sulautuvat upealla tavalla ympäröivään luontoon ja tunnet täkäläisten asukkaiden ja kohteen työntekijöiden vahvan kunnioituksen alueen historiaa ja luontoa sekä Costa Navarinon syntytarinaa kohtaan. Harvoin olen havainnut kohteissa näin lujaa sitoumusta ja aitoa iloa siitä, että alueelle on Costa Navarinon myötä tullut valtavasti työpaikkoja ja niin monet kreikkalaiset pääsevät tekemään työtä palvelusektorilla.

Parhaiten mieleeni jäi yhteinen, erittäin tunnelmallinen ja ohjelmallinen iltamme Costa Navarinon lähettyvillä sijaitsevassa pirtissä, joka on kuin kreikkalainen koti. Tänne on mahdollista ryhmien kokoontua valmistamaan perinteinen kreikkalainen illallinen yhdessä kokeneiden kreikkalaisten naisten kanssa pienessä keittiötuvassa touhuten, salaattia ja pastaa valmistaen. Musiikki ja puheensorina täytti tuvan ja kaikki todella nauttivat noista hetkistä yhdessä.

Lisäksi saimme nauttia matkan aikana monen eri ravintolan herkuista Costa Navarinon Dunes Resortin alueella. Westin tai Romanos hotellissa majoittuessa, sinulla on mahdollisuus kokea viikon golflomasi aikana monen monta erilaista kattausta ja makua.
Tyypillisestä buffeet ruokailusta moni golffari saa tarpeekseen viikon matkan aikana, mutta Costa Navarinossa illallinen on aina upea elämys ja tunnelma vaihtuu myös täysin ravintolan mukaan. Kaikki ravintolat ovat lyhyen kävelyetäisyyden päässä hotelleista tai itse hotelleissa.
Makumuistot jäävät mieleen hyvin pitkäksi aikaa ja hyvän ruoan ja juoman parissa vietetyt hetket, joita siivittää tarinat ja nauru ovat usein golfelämysten rinnalla aivan yhtä tärkeitä matkamuistoja.

Costa Navarino sopii yhtälailla pariskunnan romanttiseen ja laadukkaaseen loman viettoon kuin ryhmämatkakohteeksi. Eikä nämä missään nimessä ole toisensa poissulkevia asioita. Laadukkaat harjoittelupuitteet ja elämykselliset kentät nousevat oikeuksiinsa, kun kokemukset ja treenihetket voi jakaa yhdessä isommalla ryhmällä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Voi miten upea oli esimerkiksi se hetki, kun kaikki yhdessä istuimme ihailemassa auringonlaskua Bay-kentän klubitalon terassilla ja kertasimme peliryhmien kokemuksia golfkierrokselta. Kaikkien suomalaisten kasvoilta paistoi tyytyväisyys ja hyvä olo.
Olimme todella vaikuttuneita kohteesta joka ikinen. Matkustimme kohteeseen Ateenasta ja viivyimme vain muutaman päivän, joten muistan, kuinka keskellä yötä bussissa kotimatkalla totesimme, että sinä päivänä, kun saamme suorat lennot Helsingistä Costa Navarinon läheisellä Kalamatan kentälle, tulee kohde olemaan täydellinen valinta suomalaisille golffareille.

 

Tutustu Costa Navarinon matkoihin