Ammattitaitoista valmennusta ja rentoutta opetusmatkoilla

Teksti: Jussi Evinsalo

 

Kehitys päättyy tyytyväisyyteen, on vanha kansanviisaus. Yhtä totta on se, että golfari ei ole koskaan valmis. Golfista harrastuksena löytyy tuloksen takaa useita mielihyvää nostattavia elementtejä, silti positiiviset merkinnät tuloskortissa tekevät hyvää. Meille jokaiselle.

 

Kun pelaaminen kehittyy, mielekkyys lisääntyy. Onnistumiset ruokkivat tunnetusti onnistumisia. Mukavin ja miellyttävin tapa kehittää omaa peliä on ohjattu peli- ja opetusmatka etelän lämmössä. Matkat palvelevat jokaista pelaajaa. Olit sitten ensimmäisen kesän tripla bogeyn parantaja tai lintujen totuttu varmakätinen metsästäjä. Matkan onnistumisen ja laadullisen vasteen takaa Golf Plaisirin yhteistyökumppaneina toimivat kokeneet golfvalmentajat, joiden työkalupakista löytyy eväitä huipulle asti. Ja mikä parasta, peli- ja opetusmatkoilla jokainen saa opetusta juuri tarvitsemallaan tavalla. Yksilöity ja optimoitu opastus sekä harjoittelu varmistavat sen, että jokainen saa juuri sitä, mitä tarvitsee. Jalkojen asento, ote mailasta tai lantion liike. Teräväsilmäiset golfvalmentajat kyllä huomaavat sen ja tarttuvat siihen tavalla, joka pelaajalle sopii.

 

Golfopettajalta saa arvokkaita vinkkejä myös pelitilanteissa golfkentällä. Kuva: Costa Navarino/ Golf Plaisir

 

Koska golf on parhaimmillaan hyvässä säässä suoritettua rentoa hyvän mielen ulkoliikuntaa, pidetään tämän toteutumisesta myös huoli opetusmatkoilla. Säähän golfvalmentajat eivät sentään tiettävästi pysty vaikuttamaan, mutta kaikkeen muuhun kyllä. Uuden oppimisen lisäksi matkojen yksi tärkeimmistä anneista onkin positiivinen ilmapiiri ja hyvän fiiliksen yhdessä olo mm. hyvän ruoan sekä juoman kera. Parastaan ei saa irti grippiä liikaa puristamalla, kuuluu olennaisesti Golf Plaisirin tarjoamien peli- ja opetusmatkojen pelikirjaan.

 

Talvi 2023 tuo Golf Plaisirin toimistolle lisää kokemusta ja osaamista, kun Mika Asikainen liittyy tiimiin vastuualueenaan ryhmämatkamyynti. Asikainen siirtyy Golf Plaisirille Kotojärvi Golfista, jossa hän ehti toimia vastuutehtävissä usean vuoden ajan. Tätä ennen Asikainen työskenteli yli 10 vuotta Hirvihaara Golfin Prona. Kokeneena golfammattilaisena Asikainen on ollut järjestämässä ja vetämässä lukuisia golfmatkoja ulkomaille ja tuntee hyvin onnistuneen matkan salaisuudet. Asikaista golfmatkailun pariin vetää halu tarjota asiakkaalle paras mahdollinen kokemus golfmatkasta ja hän odottaa jo innolla kohtaamisia muiden Proiden ja asiakkaiden kanssa. Asikaisen omat mieleenpainuvimmat kokemukset golfmatkoilta liittyvät sosiaaliseen kanssakäymiseen.

”Sosiaalisuus on vahvasti läsnä ryhmämatkoilla ja se onkin homman ehdoton suola, josta jää parhaimmillaan pysyvät muistot”, Asikainen toteaa varmana.

 

Peli- ja opetusmatkoilla Asikainen näkee golfvalmentajan roolin moniulotteisena ja se vaatii rakkautta lajia ja ihmisiä kohtaan. Golfvalmentajan päivät eivät ole kentän kiertämistä ja oman putin kehittämistä. Valmentaja on kohteessa golfareita varten ja lähes kaikki valveilla olo aika menee oman matkaseuran kanssa. Ja sen golfvalmentajat tekevät enemmän kuin mielellään.

 

 

Ja näin se tosiaan on. Peli- ja opetusmatkojen valmentajillemme on sydämen asia, että matkoilla vallitsee hyvä yhteishenki ja rento, toisista välittävä ilmapiiri. Ja, kun se toteutuu, oma pelaaminenkin kehittyy siinä sivussa.

Lähde rohkeasti mukaan hyvän mielen peli- ja opetusmatkalle, jossa jokainen viihtyy ja peli kehittyy.