Costa Navarino sopii kulinaristille

Harva kohde täyttää niin hyvin kulinaristisen golfarin toivomukset kuin Kreikan Peloponnesoksen alueella sijaitseva Costa Navarino. Alue on maailmanlaajuisesti tunnettu Kalamata-oliiveistaan, mutta tuo tieto ei vielä yksistään vastaa kysymykseen, miksi uusia kulinaristisia elämyksiä janoavan golfmatkaajan kannattaa suunnata juuri Costa Navarinoon.

Costa Navarinosta on kerrottu lukuisia tarinoita ja puhuttu klubien terassiparlamenteissa paljon. Aivan syystä. Viiden tähden golfkohde on lähes jokaisen golfarin bucket listilla. Neljää upeaa kenttää ja laadukkaat majoitusvaihtoehdot lämmittävän vaativimmankin matkaajan mieltä. Kokonaisuuden täydentää kirsikkana tai tässä tapauksessa Kalamata-oliivina kakun päällä poikkeuksellinen kattava ravintolatarjonta, jolle on syytä antaa huomiota.

 

Makuja eri puolelta maailmaa

Costa Navarinon tarjonta on kattava. 45 ravintolaa ja baaria on enemmän kuin pienessä kaupungissa keskimäärin. Kreikkalainen keittiö ohjaa makumaailmaa, mutta sen rinnalla kulkevat vaikutteet eri puolilta maailmaa. Välipalaksi pelien jälkeen kreikkalaista pientä syötävää Souvlakeriessa. Illallisella kenties japanilainen tonnikalaceviche Onukissa tai läpileikkaus espanjalaisesta keittiöstä Piqantrossa? Ja tässä on vasta pintaraapaisu mahdollisuuksista. Jokaisella illallisella on mahdollisuus kulkea makumatka eri maan läpi.

Samalla on huomioitava, että kokonaisuus levittäytyy laajalle alueelle neljän hotellin ja neljän golfkentän mukaan. Äkkiseltään voisi ajatella, että laaja palvelutarjonta on hankalasti hallittavissa, mutta se ei pidä paikkansa. Palvelut on sijoitettu helposti saavutettaviksi ja navigointia helpottaa Costa Navarinon oma sovellus, joka on saatavilla iOS:n ja Androidin käyttäjille. Sovelluksen kautta käyttäjä pääsee tutustumaan sijainnin lisäksi menuun ja myös tekemään pöytävarauksen.

 

Golfisännän makuhermoja hellitään

Golfisäntä Rolf ”Rolle” Salonaho on nähnyt useita kohteita työuransa aikana. Myös Costa Navarino on tullut tutuksi. Ensimmäinen asia, joka kysyttäessä ravintolatarjonnasta tulee Rollella mieleen, on laadukkuus ja monipuolisuus. Samalla Rolle allekirjoittaa sen, että vaikka tarjonta on laaja, kaikki on helposti saavutettavissa.

Jo pelkästään aamiaiset saavat Rollen hymyilemään. Aamiaispöydässä istuisi mielellään pidempäänkin, mutta golflomalla tiiajat odottavat. Rolle jakaa kiitosta siitä, että erityisruokavaliot on otettu poikkeuksellisen hyvin huomioon.

Ruokavaliosta riippumatta jokaisella on runsaasti valinnanvaraa, Rolle jakaa kiitosta.

Kaikissa ravintoloissa Rollekaan ei ole ehtinyt vierailemaan. Tällä hetkellä oma suosikki löytyy Dunesin klubitalolta. Pihviravintolana tunnettu Flame on tyylikäs kokonaisuus, jonka ruoka on vienyt joka kerta kielen mennessään. Eikä Rolle ole mielipiteensä kanssa yksin. Golfarit viihtyvät Flamessa loistavasti. Tunnelma on välitön ja kreikkalaisen sydämellinen. Maistuvan liharuoan lisäksi Flamen erikoisuus on omassa puutarhassa kasvatetut kasvikset. Tuoreus on varma asia.

Uusi tuttavuus Rollelle oli libanonilainen Nargile. Kokemus oli niin positiivinen, että vierailu ei jäänyt viimeiseksi. Kokenut, kokeilunhaluinen golfisäntäkin löytää uusia makuja ja Costa Navarinossa siihen on mahdollisuus. Jos isompi nälkä muistuttaa itsestään auringon laskiessa Navarinonlahdella ja mieli tekee pizzaa, kävelee Rolle Da Luigiin.

Isompia ja juustoisempia pizzoja en ole löytänyt mistään, Rolle naurahtaa.

 

Kokemuksia ja makuelämyksiä

Valmiiksi katettuun pöytään on tietenkin mahtava mennä. Lomalla varsinkin. Mutta, jos mieli tekee ottaa osaa ruoan valmistukseen, onnistuu sekin Costa Navarinossa. Tarjolla on mahdollisuus osallistua messenialaisen lounaan valmistukseen paikallisen henkilön kanssa, joka näyttää, miten lounas valmistuu kreikkalaiseen tapaan. Reseptejä ei lueta keittokirjasta, ne ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle. Lopulta essun saa ottaa pois ja pöydänantimet ovat valmiita nautittavaksi.

Oliivit ja oliiviöljy ovat kreikkalaisille todella tärkeitä. Yhä edelleen monet viljelijät keräävät oliivit käsin ja tarkastavat jokaisen kerätyn helmen erikseen. Kalamata-oliivit ovat tunnettuja ympäri maailman. Oliivit ja niistä saatava öljy ovat paikallisille suuri ylpeydenaihe ja se kuuluu puheista. Oliivipuut ovat kuuluneet paikallisten elämään vuosisatojen ajan. Tunnistatko sinä eri vivahteet oliiviöljyissä? Tasting on oiva mahdollisuus oppia lisää ja Costa Navarinossa siihen on mahdollisuus.

Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän tunnet ja maistat. Ja, mitä enemmän maistat, sitä enemmän opit nauttimaan ja arvostamaan. Se pätee viineissä ja yhtä lailla oliiviöljyissä. Makupaletti on jopa yllättävän laaja ja tastingin jälkeen tuotetta osaa katsoa aivan uusin silmin.

Golfloma Costa Navarinossa tarjoaa ensiluokkaisen mahdollisuuden loistavien golfpuitteiden lisäksi kulinaristisista elämyksistä nauttimiseen.

Hotellien ravintolat ovat avoinna hotellien aukiolon mukaan ja klubitalojen ravintolat palvelevat koko golfkauden. Loppukeväästä ja alkusyksystä on eniten valikoimaa ravintoloiden suhteen. Monet ravintolat Costa Navarinossa ovat auki kesäsesongin mukaan ja avaavat ovensa kreikkalaisen pääsiäisen tienoolla ja sulkevat viimeistään lokakuun lopulla.

 

Lue lisää Costa Navarinon ravintolatarjonnasta:

https://www.costanavarino.com/dining/

Lue lisää Costa Navarinon elämyksistä:

https://www.costanavarino.com/messinian-authenticity/

Lue lisää matkoistamme Costa Navarinoon:

https://golfplaisir.fi/golfmatkat/kreikka/kalamata/costa-navarino/