Wildhood Foundation

Wildhood Foundation suojelee luonnon monimuotoisuudelle tärkeitä erämaa-alueita ja tuhansia villieläimiä. Keräys menee valituille paikallisille aloitteille, jotka suojelevat villieläimiä salametsästystä ja laitonta kauppaa vastaan joillakin Etelä-Afrikan eniten kärsivillä alueilla. Tee kuten Golf Plaisir - tue Wildhoodia elävän planeetan puolesta.

Uhka biologiselle monimuotoisuudelle

Koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa luonto ei ole ollut niin suuren paineen alaisena kuin nyt. Ekosysteemit, joista ihmiset ja muut lajit ovat riippuvaisia, katoavat yhä nopeammin ja miljoona kasvi- ja eläinlajia uhkaa sukupuuttoon YK:n tieteellisen paneelin mukaan. Uhkaa biologiselle monimuotoisuudelle pidetään ilmastonmuutosta akuutimpana, ja Maailman talousfoorumi on korostanut sitä yhtenä suurimmista globaaleista riskeistä usean vuoden peräkkäin.

Joka vuosi 20 000 norsua tapetaan laittomassa norsunluun metsästyksessä, ja Afrikan mantereella on jäljellä enää noin 350 000 norsua, joten lajin pelastaminen sukupuuttoon kilpailee aikaa vastaan. Salametsästys on yksi suurimmista yksittäisistä uhista luonnon monimuotoisuudelle ja kestäville ekosysteemeille. Villieläinten ja niiden ympäristön suojelu on globaali huolenaihe, ei pelkästään kestävyyden, vaan myös turvallisuuspoliittisen näkökulman näkökulmasta, sillä kauppa ruokkii järjestäytynyttä rikollisuutta ja luo epävakautta paikallisissa yhteisöissä.

Wildhood Foundation

Wildhood Foundation perustettiin vuonna 2016 reaktiona laajalle levinneelle villieläinten salametsästystä ja laitonta kauppaa vastaan ​​Afrikassa. Wildhoodin tarkoituksena on edistää uhanalaisten lajien tehokasta suojelua joillakin Afrikan eniten kärsivillä alueilla tavoitteena säilyttää planeettamme ikoniset lajit ja ekosysteemit tuleville sukupolville.

WILDHOODSIN TEHTÄVÄT

•   Ottaa käyttöön ja tehostaa toimia, jolla suojellaan villieläimiä ja luontoa

•   Lisätä tietoa luonnonvaraisten eläinten ja niiden ympäristön uhista

•   Vaikuttaa yleisiin mielipiteisiin ja lainsäädäntöihin keskustelujen ja politiikkatyön avulla

WILDHOOD RAHOITUS

•   Naispuolisten puistonvartijoiden rekrytointi ja koulutus

•   Kouluttamaan koiria, jotka auttavat puistonvartijoita heidän työssään

•   Apurahat koululaisille erämaata ympäröivillä alueilla

Wildhood suojelee hieman yli miljoona hehtaaria erämaata Etelä-Afrikassa ja Zimbabwessa; biologiselle monimuotoisuudelle ja tuhansille lajeille tärkeitä alueita. Vuonna 2022 suojelu laajenee vielä 2,7 miljoonalla hehtaarilla erämaata Botswanassa ja Mosambikissa, jossa jälkimmäiseen tulee yksi Afrikan pisimmistä ja lajirikkaimmista rannikkokaistaleista. Työ työllistää 201 naista erämaata ympäröivistä kylistä (joista 120 on puistonvartijoita) ja työllistää 362 paikallista kotitaloutta, joissa on 846 kouluikäistä lasta. Wildhoodin suojelemilla alueilla villieläinkannat ovat lisääntyneet 400 % neljässä vuodessa ja salametsästys on vähentynyt jopa 80 %.

Koulutus nuorille

Koulutus on yksi tärkeimmistä välineistä ennaltaehkäisevässä työssä luonnonvaraisten eläinten ja luonnon suojelemiseksi. Valitettavasti monet afrikkalaisten maaseutuyhteisöjen lapset eivät pääse koulutukseen, koska koulumaksut ovat heidän ja valoisamman tulevaisuuden mahdollisuuden välissä. Tästä syystä Wildhood käynnisti vuonna 2021 erityisen stipendin stipendeillä koululaisille erämaata ympäröivissä kylissä, joissa naispuistonvartijat työskentelevät. Tuomalla suojeluohjelmia koulutukseen Wildhood haluaa luoda edellytykset näille lapsille kasvaa kunnioittaen ja rakastaen luontoa, jotta heistä tulee seuraavan sukupolven eläin- ja luonnonsankareita!

Dokumenttivideot


”Wildhood on todiste siitä, että pienellä organisaatiolla voi olla suuri merkitys. Olemme keränneet vuodesta 2016 lähtien yli 1,1 miljoonaa euroa ja osallistumme 1 000 000 hehtaarin erämaan suojeluun Etelä-Afrikassa. Yhdessä lahjoittajien ja kumppaneidemme kanssa luomme maailman, jossa sarvikuonot, leijonat ja norsut pysyvät luonnossa sukupolvien ajan!”

Filippa Tarras-Wahlberg
Wildhood Foundation perustaja

 

Lue lisää wildhood.org
Seuraa: @wildhoodfoundation  |  filippa@wildhood.org
Puh: 072 – 449 15 00  |  Swish: 123 023 0078