Stellenbosch

Stellenbosch

Upeat elämykset odottavat maagisessa Etelä-Afrikassa

Golfmatka Etelä-Afrikkaan on jotain aivan erityistä ja melkein jokaisen golfarin toivelistalla. Useat heistä, jotka matkustavat Etelä-Afrikkaan ensimmäistä kertaa, päättävät suunnata Kapkaupungin ympäristöön. Se on hieno tapa tutustua Etelä-Afrikkaan ja myös paikka johon palata uudelleen ja uudelleen. Kapkaupungin ympäristössä on paljon golfkenttiä, mutta myös viinitarhoja ja kerrassaan fantastinen luonto. Nähtävyydet, kuten Pöytävuori, Hyväntoivonniemi, Robben Island ja itse Kapkaupunki ovat klassisia turistimagneetteja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Jos haluat yhdistää Kapkaupungin ja golfloman, sinun on yksinkertaisesti tehtävä kompromisseja, jollet pysty viettämään useita viikkoja paikan päällä. Kapkaupunkiin suuntaavat Etelä-Afrikan matkapakettimme sisältävät hieman kaikkea toivelistalta. Golfia on sisällytetty ohjelmaan tarpeeksi ja juuri sen verran, että voit kokea matkallasi myös muuta kuin upeat golfkentät. Sinulle tarjoutuu mahdollisuus vierailla muutamissa nähtävyyksissä ja viettää myös enemmän aikaa viinitarhoilla, erilaisissa ravintoloissa ja kävellä viehättävässä Stellenboschissa. Sen pitäisi olla golfmatka, mutta myös loma, jossa voit nopeasti rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta ja rauhasta viinialueella aivan Kapkaupungin ulkopuolella.

Tiedot

GolfisäntäKyllä
Etäisyys golfkentälleStellenbosch GC 10.4 km, De Zalze GC 13 km, Devonvale GC 18.1 km
Etäisyys lentokentältä27 km Spier Hotel
TapahtumatKilpailu, illallisjärjestelyt, viininmaistelu, retki Pöytävuorelle ja Kapkaupunkiin.

Mitä matkaan sisältyy?

Alkaen: 2.795€

7 yötä kahden hengen huoneessa Spier-hotellissa
Päivittäinen aamiainen
Tervetulo- ja päätöspäivällinen
2 x green fee De Zalze Golf Clubilla
1 x green fee Stellenbosch Golf Clubilla
1 x green fee Devonvale Golf Clubilla
Kuljetus golfkentille
Reittilennot Helsinki-Kapkaupunki (via Istanbul)
Lentoverot
Matkatavara ja golfbägi ruumaan lennoilla
Lentokenttäkuljetukset
Viininmaistelu
Kokopäiväretki Kapkaupunkiin, ml. opas ja lippu Table Mountainin köysiradalle

Turistivero
Monissa kohteissamme kaikista yöpymisistä hotelleissa peritään hotellivero. Vero peritään per makuuhuone/yö ja se maksetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Lue lisää turistiverosta täältä.

Sää tällä hetkellä

weather-icon15℃

De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Club sijaitsee kauniilla paikalla samannimisen viinitarhan, De Zalze Winelands Golf Estate, vieressä. Sen on suunnitellut tunnettu eteläafrikkalainen golfarkkitehti Peter Matkovich, jonka ansioluettelossa on Arabella Golf ja Pinnacle Point. De Zalzessa Matkovich on todella hyödyntänyt viinialueen vaikuttavaa rehevää luontoa Blaauw Cliff -joen virratessa golfkentän läpi. De Zalze on mukava puistokenttä, jonka lukuisat vesiesteet ovat kentän suurin haaste. Reikä 18 on myös todellinen haaste tasoituksesta riippumatta, ja sitä pidetään yhtenä Etelä-Afrikan parhaista viimeistelyrei’istä. Tässä on tärkeää pitää kieli keskellä suuta ja välttää väylän yli mutkittelevaa pientä puroa. Jos onnistut päätymään väylälle, pallo kannattaa mieluiten sijoittaa niin, ettet päädy väylällä ison puun taakse, jolla on taipumus olla aina pelissä viheriötä kohti pelattaessa. Mukavan kentän lisäksi klubitalon ruoka on jotain erityistä ja tavallisuudesta poikkeavaa. Täällä kannattaa viipyä ja nauttia herkullisesta ateriasta samalla kun nautit vaikuttavista näkymistä terassilta.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Park-kurssi
Tietoa kentästä Par72, 6369 5937 5446 50734473
HCP-raja 54
Driving range Kyllä, nurmialusta
Golfkentän suunnittelija Peter Matkovich, 2000

Stellenbosch GC

Stellenbosch GC on Etelä-Afrikan neljänneksi vanhin golfkenttä ja se juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2004. Alun perin siinä oli vain 9 reikää, mutta nykyään se on täysimittainen 18-reikäinen Champion ship -kenttä.

On epäselvää, kuka oli ensimmäisten 9 reiän arkkitehti, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että Ken Elkin laajensi kentän 18 reikään vuonna 1953. Sijainti ei voisi olla parempi Helderberg-vuorten alapuolella viinialueen sydämessä aivan Stellenboschin ulkopuolella. Kun otetaan huomioon kunnioitettava ikä, se on edelleen golfkenttä, joka pystyy vastaamaan eliittipelaajien vaatimuksiin sekä vaikeuden että pituuden suhteen. Saatoit nähdä, kun Stellenbosch GC isännöi South African Openia vuonna 1999, jolloin David Frost voitti vain 5 alle parin tuloksella. Osaa väylistä reunustavat viinitarhat, joista alue on kuuluisa. Saatat arvata, että näkymät ovat upeat. Kentällä on todella hyvin hoidetut väylät, joilla on mielenkiintoisia griinejä, joita usein vartioivat valtavat bunkkerit. Kun otetaan huomioon yli sadan vuoden ikä, tuntuu itsestään selvältä sanoa, että se on todella kukoistava ja kypsä puistokenttä. Tästä huolimatta on syytä huomauttaa, että väyliä kehystää lukuisat ikivanhat, komeat ja suuret puut.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Park-kurssi
Tietoa kentästä Par 72 6388 6036 5486 5082
Driving range Kyllä, nurmialusta
Golfkentän suunnittelija Ken Elkins, 1953

Devonvale Golf and Wine Estate

Devonvale Golf and Wine Estate on myös yksi kaikista viinitiloista, jotka ovat investoineet sekä majoitukseen että golfiin. Se eroaa kuitenkin useista kilpailijoistaan, sillä golfkenttä rakennettiin vuonna 1960 ennen kuin ensimmäistä viiniköynnöstä oli edes istutettu ja ensimmäinen pullo pullotettiin vasta vuonna 2004. Sijainti on ihanteellinen sekä viinille että golfille aivan Stellenboschin ulkopuolella ja keskeisellä paikalla kauniilla viinialueella. Alkuperäisen ulkoasun teki Ken Elkin, joka suunnitteli monia kuuluisimpia golfkenttiä ympäri Kapkaupunkia. Rataa on piirretty jatkuvasti uudelleen ja paljon puita on poistettu, mikä luo upean panoraamanäkymän. Tämä golfkenttä on kehittynyt viime vuosina ja on myös isännöinyt joitain suuria kilpailuja, kuten SA Ladies Open ja Sunshine Tour.

Golfkentän nimikkoreiästä kilpailee useampi väylä ja reikä 17 on yksi näistä. Se on lyhyt par 5 reikä 425 metrin päässä klubitiiltä pelattuna ja 318 metriä naisten tiiltä. Jos olet rohkea, voit yrittää mennä tiukasti vasenta puolta pitkin oikaistaksesi mahdollisimman suuren osan doglegistä. Jos pystyt tekemään tämän, sinulla on hyvät mahdollisuudet asettaa itsesi veden eteen seuraavalla lyönnillä tai ehkä ottaa riski ja mennä suoraan viheriölle. Tässä tarjoutuu siis “risk and reward -haaste” pelaajalla. Devonvalen suuri pato kentän keskellä toimii sekä vesiesteenä että vesihuollon takaajana.
Devonvale on siis vihreämpi kenttä kuin monet naapurinsa, myös kuumimpina ja kuivimpina kausina.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Park-kurssi
Tietoa kentästä Par 72 5962 5571 4933
Driving range Kyllä
Golfkentän suunnittelija Ken Elkin, 1960

Spier Hotel ja viinitila

Stellenboschin ympärillä on noin 200 viinitarhaa, joista suurin osa on avoinna viininmaisteluun. Spier Wine Farm on yksi monista viinitiloista, jotka ovat vieneet palvelunsa askeleen pidemmälle. Heillä on myös hotellimajoitusta, ravintolaliiketoimintaa ja viinien tilamyyntiä. Spier Wine Farmin alkuperäinen maatilarakennus on peräisin vuodelta 1692 ja se on komea, klassisesti kalkittu rakennus, jossa on suuria ja veistoksellisia päätyosia. Spier on vakiintunut ja palkittu, hyvä viinitila, joka äänestettiin yhdeksi “maailman 100 parhaasta viinitilasta vuonna 2021”. Heillä on myös yksi Etelä-Afrikan suurimmista nykytaiteen kokoelmista ja useita ravintoloita, joten voimme sanoa, että täällä nautit viinistä, ruoasta ja taiteesta upeassa ympäristössä. Heillä ei ole omaa golfkenttää, mutta lähistöllä on laaja valikoima hyvämaineisia golfkenttiä.

Hotelli sijaitsee hieman erikseen ja on jaettu kuuteen eri kaksikerroksiseen kortteliin, joissa jokaisessa yksikössä on sisäpiha, jossa on yhteinen uima-allas. Huoneluokkia on monia erilaisia, ja yhteensä 80 huoneesta 22 on Signature-huoneita, joissa meidät majoitetaan. Huoneet on sisustettu rauhallisilla neutraaleilla väreillä muutamalla väritehosteilla. Niissä on mukavat king-size-vuoteet ja kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku. Mikä tekee jokaisesta huoneesta hieman ainutlaatuisen, on se, että seinät on koristeltu viinitarhan suuren taidekokoelman taiteella ja että kaikissa huoneissa on takka. Huoneesta löytyy myös pieni työpöytä, ilmastointi ja kattotuuletin. Muuten huoneissa on suurin osa siitä, mitä voit odottaa korkeatasoiselta majoitukselta.
Huoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa, ja jos menet vain pieniä portaita alas, sinulla on suora pääsy uima-altaalle ja rehevään puutarhaan. Täällä voit istua varjossa patiolla ja ehkä nauttia viinitarhan palkituista viineistä.

Tiedot

Standardstarstarstarstar
SijaintiSpier Wine Farmilla, 16 minuuttia Stellenboschista
Huoneita80 huonetta. Ilmastointi, takka, TV, hiustenkuivaaja, tallelokero, minibaari, teen ja kahvin valmistusvälineet.
TietoaUseita ulkouima-allasalueita, SPA-hoito, kuntosali, kaksi ravintolaa, kahvila ja viininmaistelu.
EtäisyysStellenbosch 9.4 km, Kapkaupunki 42.2 km
WiFiLangaton internetyhteys on käytettävissä hotellissa ilmaiseksi.

Spier Hotel

Spier Winery

Tiedustelu

Yhteystiedot

loading Request sent Request failed to send, please try again later or call us instead Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.