Stellenbosch Safarilla

Stellenbosch Safarilla

Golfia, elämyksiä ja villieläimiä

Golfarit yhdistävät yleensä Etelä-Afrikkaan upeita golfkenttiä, mutta monia houkuttelee myös muut nähtävyydet, erityisesti safarielämykset. Jos ei ole aiemmin kokenut safaria, se lisää matkakokemuksiin Kapkaupungista aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Kun yhdistää Kapkaupungin golfiin ja safariseikkailuun, täytyy tehdä kompromisseja, ellei ole mahdollisuutta viettää useita viikkoja paikan päällä. Tarjoamme kuitenkin kompakteja matkapaketteja Kapkaupunkiin, jotka sisältävät ripauksen kaikkea. Matkalla on sopivasti golfia, jotta ehtii nauttia muustakin kuin pelkästä golfkenttien kauneudesta, mutta ei liikaa turistimaisia aktiviteetteja, jotta matka säilyy golfmatkana. Painotamme mahdollisuutta vierailla muutamissa nähtävyyksissä sekä antaa enemmän aikaa tutustua viinitiloihin, erilaisiin ravintoloihin ja viehättävään Stellenboschiin. Tämä on golfmatka, mutta myös lomamatka, jossa pääsee nopeasti rentoutumaan ja nauttimaan kauniista luonnosta sekä rauhallisuudesta viinialueella Kapkaupungin läheisyydessä. Matkan päätteeksi vietetään kaksi yötä Inverdoornissa, joka on Big 5 -yksityinen luonnonsuojelualue, ennen kotiinpaluuta.

Tiedot

GolfisäntäKyllä
Etäisyys golfkentälleStellenbosch GC 10.4 km, De Zalze GC 13 km, Devonvale GC 18.1 km
Etäisyys lentokentältä27 km Spier Hotel
TapahtumatKilpailu, illallisjärjestelyt, viininmaistelu, retki Pöytävuorelle ja Kapkaupunkiin sekä Safari

Mitä matkaan sisältyy?

Alkaen: 4.135€

7 yötä kahden hengen huoneessa Spier-hotellissa
2 yötä kahden hengen huoneessa Inverdoorn Game-hotellissa
Päivittäinen aamiainen
Tervetulo- ja päätöspäivällinen
helpension på safari
2 x green fee De Zalze Golf Clubilla
1 x green fee Stellenbosch Golf Clubilla
1 x green fee Devonvale Golf Clubilla
Kuljetus golfkentille
Reittilennot Helsinki-Kapkaupunki (via Istanbul)
Lentoverot
Matkatavara ja golfbägi ruumaan lennoilla
Lentokenttäkuljetukset
Viininmaistelu
Kokopäiväretki Kapkaupunkiin, ml. opas ja lippu Table Mountainin köysiradalle
Safari

Turistivero
Monissa kohteissamme kaikista yöpymisistä hotelleissa peritään hotellivero. Vero peritään per makuuhuone/yö ja se maksetaan sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Lue lisää turistiverosta täältä.

Sää tällä hetkellä

weather-icon10.4℃

De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Club sijaitsee kauniilla paikalla samannimisen viinitarhan, De Zalze Winelands Golf Estate, vieressä. Sen on suunnitellut tunnettu eteläafrikkalainen golfarkkitehti Peter Matkovich, jonka ansioluettelossa on Arabella Golf ja Pinnacle Point. De Zalzessa Matkovich on todella hyödyntänyt viinialueen vaikuttavaa rehevää luontoa Blaauw Cliff -joen virratessa golfkentän läpi. De Zalze on mukava puistokenttä, jonka lukuisat vesiesteet ovat kentän suurin haaste. Reikä 18 on myös todellinen haaste tasoituksesta riippumatta, ja sitä pidetään yhtenä Etelä-Afrikan parhaista viimeistelyrei’istä. Tässä on tärkeää pitää kieli keskellä suuta ja välttää väylän yli mutkittelevaa pientä puroa. Jos onnistut päätymään väylälle, pallo kannattaa mieluiten sijoittaa niin, ettet päädy väylällä ison puun taakse, jolla on taipumus olla aina pelissä viheriötä kohti pelattaessa. Mukavan kentän lisäksi klubitalon ruoka on jotain erityistä ja tavallisuudesta poikkeavaa. Täällä kannattaa viipyä ja nauttia herkullisesta ateriasta samalla kun nautit vaikuttavista näkymistä terassilta.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Park-kurssi
Tietoa kentästä Par72, 6369 5937 5446 50734473
HCP-raja 54
Driving range Kyllä, nurmialusta
Golfkentän suunnittelija Peter Matkovich, 2000

Stellenbosch GC

Stellenbosch GC on Etelä-Afrikan neljänneksi vanhin golfkenttä ja se juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2004. Alun perin siinä oli vain 9 reikää, mutta nykyään se on täysimittainen 18-reikäinen Champion ship -kenttä.

On epäselvää, kuka oli ensimmäisten 9 reiän arkkitehti, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että Ken Elkin laajensi kentän 18 reikään vuonna 1953. Sijainti ei voisi olla parempi Helderberg-vuorten alapuolella viinialueen sydämessä aivan Stellenboschin ulkopuolella. Kun otetaan huomioon kunnioitettava ikä, se on edelleen golfkenttä, joka pystyy vastaamaan eliittipelaajien vaatimuksiin sekä vaikeuden että pituuden suhteen. Saatoit nähdä, kun Stellenbosch GC isännöi South African Openia vuonna 1999, jolloin David Frost voitti vain 5 alle parin tuloksella. Osaa väylistä reunustavat viinitarhat, joista alue on kuuluisa. Saatat arvata, että näkymät ovat upeat. Kentällä on todella hyvin hoidetut väylät, joilla on mielenkiintoisia griinejä, joita usein vartioivat valtavat bunkkerit. Kun otetaan huomioon yli sadan vuoden ikä, tuntuu itsestään selvältä sanoa, että se on todella kukoistava ja kypsä puistokenttä. Tästä huolimatta on syytä huomauttaa, että väyliä kehystää lukuisat ikivanhat, komeat ja suuret puut.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Park-kurssi
Tietoa kentästä Par 72 6388 6036 5486 5082
Driving range Kyllä, nurmialusta
Golfkentän suunnittelija Ken Elkins, 1953

Devonvale Golf and Wine Estate

Devonvale Golf and Wine Estate on myös yksi kaikista viinitiloista, jotka ovat investoineet sekä majoitukseen että golfiin. Se eroaa kuitenkin useista kilpailijoistaan, sillä golfkenttä rakennettiin vuonna 1960 ennen kuin ensimmäistä viiniköynnöstä oli edes istutettu ja ensimmäinen pullo pullotettiin vasta vuonna 2004. Sijainti on ihanteellinen sekä viinille että golfille aivan Stellenboschin ulkopuolella ja keskeisellä paikalla kauniilla viinialueella. Alkuperäisen ulkoasun teki Ken Elkin, joka suunnitteli monia kuuluisimpia golfkenttiä ympäri Kapkaupunkia. Rataa on piirretty jatkuvasti uudelleen ja paljon puita on poistettu, mikä luo upean panoraamanäkymän. Tämä golfkenttä on kehittynyt viime vuosina ja on myös isännöinyt joitain suuria kilpailuja, kuten SA Ladies Open ja Sunshine Tour.

Golfkentän nimikkoreiästä kilpailee useampi väylä ja reikä 17 on yksi näistä. Se on lyhyt par 5 reikä 425 metrin päässä klubitiiltä pelattuna ja 318 metriä naisten tiiltä. Jos olet rohkea, voit yrittää mennä tiukasti vasenta puolta pitkin oikaistaksesi mahdollisimman suuren osan doglegistä. Jos pystyt tekemään tämän, sinulla on hyvät mahdollisuudet asettaa itsesi veden eteen seuraavalla lyönnillä tai ehkä ottaa riski ja mennä suoraan viheriölle. Tässä tarjoutuu siis “risk and reward -haaste” pelaajalla. Devonvalen suuri pato kentän keskellä toimii sekä vesiesteenä että vesihuollon takaajana.
Devonvale on siis vihreämpi kenttä kuin monet naapurinsa, myös kuumimpina ja kuivimpina kausina.

Tiedot

Väyliä 18
Golfkentän tyyppi Park-kurssi
Tietoa kentästä Par 72 5962 5571 4933
Driving range Kyllä
Golfkentän suunnittelija Ken Elkin, 1960

Spier Hotel ja viinitila

Stellenboschin ympärillä on noin 200 viinitarhaa, joista suurin osa on avoinna viininmaisteluun. Spier Wine Farm on yksi monista viinitiloista, jotka ovat vieneet palvelunsa askeleen pidemmälle. Heillä on myös hotellimajoitusta, ravintolaliiketoimintaa ja viinien tilamyyntiä. Spier Wine Farmin alkuperäinen maatilarakennus on peräisin vuodelta 1692 ja se on komea, klassisesti kalkittu rakennus, jossa on suuria ja veistoksellisia päätyosia. Spier on vakiintunut ja palkittu, hyvä viinitila, joka äänestettiin yhdeksi “maailman 100 parhaasta viinitilasta vuonna 2021”. Heillä on myös yksi Etelä-Afrikan suurimmista nykytaiteen kokoelmista ja useita ravintoloita, joten voimme sanoa, että täällä nautit viinistä, ruoasta ja taiteesta upeassa ympäristössä. Heillä ei ole omaa golfkenttää, mutta lähistöllä on laaja valikoima hyvämaineisia golfkenttiä.

Hotelli sijaitsee hieman erikseen ja on jaettu kuuteen eri kaksikerroksiseen kortteliin, joissa jokaisessa yksikössä on sisäpiha, jossa on yhteinen uima-allas. Huoneluokkia on monia erilaisia, ja yhteensä 80 huoneesta 22 on Signature-huoneita, joissa meidät majoitetaan. Huoneet on sisustettu rauhallisilla neutraaleilla väreillä muutamalla väritehosteilla. Niissä on mukavat king-size-vuoteet ja kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku. Mikä tekee jokaisesta huoneesta hieman ainutlaatuisen, on se, että seinät on koristeltu viinitarhan suuren taidekokoelman taiteella ja että kaikissa huoneissa on takka. Huoneesta löytyy myös pieni työpöytä, ilmastointi ja kattotuuletin. Muuten huoneissa on suurin osa siitä, mitä voit odottaa korkeatasoiselta majoitukselta.
Huoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa, ja jos menet vain pieniä portaita alas, sinulla on suora pääsy uima-altaalle ja rehevään puutarhaan. Täällä voit istua varjossa patiolla ja ehkä nauttia viinitarhan palkituista viineistä.

Tiedot

Standardstarstarstarstar
SijaintiSpier Wine Farmilla, 16 minuuttia Stellenboschista
Huoneita80 huonetta. Ilmastointi, takka, TV, hiustenkuivaaja, tallelokero, minibaari, teen ja kahvin valmistusvälineet.
TietoaUseita ulkouima-allasalueita, SPA-hoito, kuntosali, kaksi ravintolaa, kahvila ja viininmaistelu.
EtäisyysStellenbosch 9.4 km, Kapkaupunki 42.2 km
WiFiLangaton internetyhteys on käytettävissä hotellissa ilmaiseksi.

Inverdoorn Private Game Reserve

Safarille lähteminen Etelä-Afrikassa tuntuu lähes itsestään selvältä valinnalta. Koko kokemus safarileirillä on rauhoittavaa, mutta samalla jännittävää. Jo saapuessaan Inverdoorniin ehtii kirjautua sisään ja nauttia lounaan ennen ensimmäistä iltapäivän Game Drivea. Tyypillisesti safarilla lähdetään aamulla ja iltapäivällä, joten neljä Game Drivea mahtuu ohjelmaan.

Eläimet ovat aktiivisimmillaan aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä. Inverdoorn on Big 5 Private Game Reserve, mikä tarkoittaa, että heillä on kunnioitettu joukko eläimiä, jotka ovat vaarallisimpia metsästää – elefantti, puhveli, sarvikuono, leijona ja leopardi. Toisin kuin Krugerin kansallispuistossa, Inverdoorn ja useimmat safarileirit ovat aidattuja Game Reserveja. Inverdoorn on yli 10 000 hehtaarin alue, joten ei tunnu kuin olisi suuressa eläintarhassa. Tärkeintä on, että eläimet elävät luonnollisessa ympäristössään ikään kuin ne olisivat täysin vapaina. On tärkeää muistaa, että nämä ovat villejä eläimiä, eivätkä ne tule tilauksesta, joten vaikka ne olisivat alueella, ei ole takuuta siitä, että näet “The Big 5” -eläimiä. Safari tehdään muokatuilla avoautoilla, joissa on tilaa 10 hengelle. Nelivedon ansiosta pystytään kulkemaan kuoppaisilla hiekkateillä ja maastossa. Kokenut opas jakaa tietoa sekä yksittäisistä eläimistä että niiden käyttäytymisestä ja luonnosta.

Inverdoornissa majoitutaan eri tavalla kuin monissa muissa safareissa. The Tankwa Chaletsissa saat ihastuttavan hotellihuoneen, jossa on oma parveke. Huoneet ovat pitkiä rakennuksia omalla sisäänkäynnillä. Niissä on makuuhuone parisängyllä, kylpyhuone ja ulkoterassi. Sisustus on afrikkalaista ja safarivaikutteet ovat selvästi läsnä. Hintaan sisältyy täysihoito, johon kuuluu aamiainen, lounas, illallinen ja iltapäivätee. Juomat eivät sisälly hintaan.

Tiedot

SijaintiInverdoornin yksityisen villieläinsuojelualueella.
HuoneetKahden hengen huone, jossa on teekahvinkeitin, tallelokero, takka, minibaari ja ilmastointi.
PalvelutUima-allasalueet ulkona, baari ja ravintola.
EtäisyysKapkaupunki, 186 km
WiFiHotellihuoneissa yhteyden laatu ei ole välttämättä hyvä. Se riittää kuitenkin sähköpostien lukemiseen ja sosiaalisen median päivittämiseen vastaanottoalueella.
Hyvä tietääSuosittelemme antamaan tippiä safarin oppaalle. Ota mukaan oma kiikarisi. Autossa on kiikareita, mutta ne eivät riitä kaikille. Auto on avoin, joten ota mukaan lippalakki ja aurinkosuoja.

Safari

Inverdoorn Safarin sijainti yksityisellä villieläinsuojelualueella on todellinen aarteenlöytö. Tämä valtava alue kattaa yli 10 000 hehtaaria ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea aidon afrikkalaisen villisafarin. Täällä asustavat ” Big Five” – leijonat, elefantit, leopardit, sarvikuonot ja puhvelit – sekä lukuisat muut upeat eläin- ja lintulajit. Game Drivelle osallistuminen täällä on kokemus, joka ei unohdu. Tässä ympäristössä rauha ja hiljaisuus yhdistyvät jännitykseen ja innostukseen, kun saa todistaa villieläinten luonnollista elämää.

Inverdoorn Safari tarjoaa myös ainutlaatuisia luonnonsuojeluohjelmia, jotka mahdollistavat vieraille oppimisen villieläinten suojelusta ja osallistumisen merkityksellisiin suojelualoitteisiin. Lodgen sitoutuminen kestävyyteen ja vastuulliseen matkailuun heijastuu heidän painopistealueisiinsa, joita ovat luonnonsuojelu, yhteisön kehittäminen ja ympäristökasvatus.

Viikon täynnä golfia ja muita upeita elämyksiä on viimein koittanut aika safariseikkailulle. Saavumme Inverdoorniin aamupäivällä ja ehdimme tehdä sisäänkirjautumisen, nauttia lounaan, ja tutustua ympäristöön ennen ensimmäistä Game Drivea, joka alkaa iltapäivällä. Eläimet ovat erityisen aktiivisia aamulla ja illalla, joten toisena päivänä lähdemme kahdelle ajelulle. Yksi aamulla ja toinen iltapäivällä. Näiden välissä on aikaa nauttia lounaasta ja rentoutua majapaikassa. Viimeisenä päivänä ehdimme vielä yhdelle aamuiselle ajelulle ennen kuin on aika lähteä kotimatkalle. Tähän mennessä tunnelmat ovat melkein ylitsepursuavia, ja jos olemme onnekkaita, kameramme on täynnä upeita eläin- ja luontokuvia, joiden joukossa loistavat myös “The Big Five”.

Inverdoorn Private Game Reserve

Spier Winery

Tiedustelu

Yhteystiedot

loading Request sent Request failed to send, please try again later or call us instead Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.